Het downloaden van YouTube-video’s is nog nooit zo eenvoudig geweest! In deze gids laten we je zien hoe je YouTube-video’s kunt downloaden op je Chromebook met Google Chrome. Spoiler Allert, voor de officiële manier heb je wel een premium account nodig.

De ‘officiële’ YouTube-download methode

voor de officiële manier heb je wel een premium account nodig. YouTube premium kost € 11,99 per maand en de Lite-versie krijg je voor € 6,99 per maand. Wil je met de hele familie (6 personen) gebruik maken van Premium, dan betaal je € 17,99 per maand.

Stappen om YouTube-video’s te downloaden met Google Chrome

  1. Log in op YouTube en zoek de video die je wilt downloaden.
  2. Klik op de Download-knop naast de Share-knop.
  3. Selecteer de kwaliteit die je wilt downloaden en klik op Download.

Je kunt ook video’s downloaden van de YouTube-homepage of zoekresultatenpagina’s. Klik gewoon op het hamburgermenu-pictogram naast een video en selecteer Download. Het downloadproces begint onmiddellijk.

Voordelen van het premium abonnement

Een premium abonnement op YouTube biedt vele voordelen, waaronder:

  • Advertentievrije content
  • Achtergrondafspelen van video’s
  • Mogelijkheid om video’s te downloaden voor offline gebruik
  • Toegang tot exclusieve content
  • YouTube Music Premium-abonnement

Met een premium abonnement kun je onbeperkt video’s downloaden en opslaan op je apparaat voor offline gebruik. Het is ook een geweldige manier om te genieten van een reclamevrije kijkervaring en toegang te krijgen tot exclusieve content.

Wijzigen van de downloadkwaliteit

Als je de downloadkwaliteit wilt wijzigen, ga dan naar https://www.youtube.com/account en kies Downloads in het linkermenu. Op de instellingenpagina kun je de downloadkwaliteit wijzigen, slimme downloads inschakelen om aanbevolen video’s automatisch te downloaden, en alle gedownloade video’s verwijderen.

‘Onofficiële’ Online YouTube-downloaders

Er zijn verschillende Online YouTube of video-downloaders zoals SaveFrom.net, Keepvid.com en ClipConverter.cc, y2mate en vergelijkbare websites. Ze voelen doorgaans nogal shabby, ook omdat er heel veel reclame is op dit soort websites. Toch werken ze doorgaans prima, maar gebruik ze met de nodige voorzichtigheid. Er zijn namelijk ook risico’s verbonden aan het gebruik van dergelijke websites, zoals mogelijk schadelijke software en auteursrechtelijke kwesties.

Y2mate is een website die ik zelf nog wel eens gebruik, vooral om korte video’s in een presentatie te laten zien. Y2mate biedt de mogelijkheid om YouTube-video’s te downloaden en te converteren naar verschillende formaten, zoals mp4 en mp3.

youtube downloader

Het is belangrijk om te onthouden dat sommige van deze methoden mogelijk illegaal zijn en dat het downloaden van YouTube-video’s zonder toestemming van de eigenaar van de video in strijd kan zijn met het auteursrecht.

Bovendien heeft YouTube de afgelopen jaren stappen ondernomen om het downloaden van video’s van hun platform te voorkomen, waardoor het steeds moeilijker wordt om dit te doen zonder de juiste tools of software. Het is dus belangrijk om altijd op te letten bij het downloaden van YouTube-video’s en alleen betrouwbare en legale methoden te gebruiken.

Conclusie

YouTube-downloaden is een handige manier om content offline te bekijken zonder afhankelijk te zijn van een internetverbinding. Met Google Chrome is het downloadproces eenvoudig, maar je hebt wel een premium abonnement nodig.

Er zijn ook veel Onofficiële Online YouTube-downloaders, maar vergeet niet om de juridische implicaties van het downloaden van video’s van YouTube te overwegen en te zorgen dat je alleen video’s downloadt waarvoor je toestemming hebt of waarvan je weet dat ze in het publieke domein zijn.

Veel plezier met het downloaden van je favoriete YouTube-video’s!