Beste Game Controller voor een Chromebook

game controller chromebook

Als je al een game controller voor Android hebt, probeer het dan ook eens uit op je Chromebook! De kans is groot dat deze ook werkt met jouw Chromebook, maar de resultaten zijn wisselend. Afhankelijk van het type Chromebook maar ook de leeftijd van jouw Chromebook en de desbetreffende game, zal de functionaliteit en beleving wisselend zijn. Over het algemeen hebben nieuwere Chromebooks en recentere games hebben grotere kans op slagen.

Steelseries Stratus XL Game Controller voor Chromebook

De Stratus XL game controller van Steelseries is ongetwijfeld een van de beste controllers voor Android-gaming. De Stratus XL is goed gebouwd en perfect geoptimaliseerd voor Android, dus in grote lijnen ook voor Chromebooks. Het grotere formaat betekent dat hij net zo comfortabel is als een Xbox One-controller. Het beschikt ook over meer dan 40 uur gameplay op 2 AA-batterijen, perfect dus voor lange gamesessies.

Steelseries Stratus XL Game Controller Chromebook

[btn url=”https://www.bol.com/nl/p/steelseries-stratus-xl-draadloze-gaming-controller-windows-android/9200000049937460/” text_color=”#ffffff” bg_color=”#dd3333″ icon=”fa-shopping-cart” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=”on”]Prijs informatie[/btn]

Retro-Emulator Game Controller voor Chromebook

Als je van retro-emulators houdt, probeer dan de 8 Bitdo SF30 Pro. Deze controller is gestyled naar de Super Nintendo (SNES)-controllers van weleer, maar met Bluetooth-connectiviteit en wat extra knoppen om ook de modernere games te spelen. Deze controller werkt perfect met Android-apparaten en  dus ook Chromebooks. Een vol opgeladen accu haalt tot ca. 14 uur, maar dat maakt de controller wel lichter. En nog iets, deze SF30 Pro wordt opgeladen via USB-C, dus je kunt mogelijk dezelfde oplader gebruiken die je voor je telefoon en je Chromebook gebruikt.

De 8Bitdo SF30 Pro is een geweldige keuze als je dat retrogevoel zoekt, of als je gewoon een compactere optie wilt.

Retro Emulator Game Controller Chromebook

[btn url=”https://www.bol.com/nl/p/8bitdo-sf30-draadloze-controller-voor-snes-classic-mini/9200000100114716/?suggestionType=typedsearch&bltgh=hvTLNqNx8mt-UDqAqEdIIA.1.2.ProductImage” text_color=”#ffffff” bg_color=”#dd3333″ icon=”fa-shopping-cart” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=”on”]Prijs informatie[/btn]

Xbox- of PlayStation Game Controller op een Chromebook?

Het is de moeite waard om te vermelden dat je ook een Xbox- of PlayStation-controller met Chrome OS kunt gebruiken, alhoewel ze veelal  alleen werken via USB in plaats van via de Bluetooth verbinding. Ik heb games gespeeld met o.a. de DualShock 4 via USB, maar de functionaliteit was erg wisselend. Als iets werkt dan is de speelervaring prima maar vaak werkte het ook helamaal niet. Het is en blijft een dus vooral een combinatie van de controller die je gebruikt en de game die je speelt.

dualshock-4 game controller ps4 chromebook

[btn url=”https://www.bol.com/nl/p/sony-playstation-4-wireless-dualshock-4-controller-ps4/1004004013556746/?suggestionType=suggestedsearch&bltgh=g4Wu-dwHk6i7QZ-kyxhNIA.1.7.ProductImage” text_color=”#ffffff” bg_color=”#dd3333″ icon=”fa-shopping-cart” icon_position=”start” size=”14″ id=”” target=”on”]Prijs informatie[/btn]

Wij raden het aanschaffen van een Xbox of PlayStation Game Controlller voor een Chromebook dan ook af, maar als je er nog een hebt liggen dan is het zeker de moeite waard om het gewoon eens uit te proberen.

Foto/product credits:
Blog afbeelding: Pixabay
Stratus XL: Bol.com / Steelseries
SF30 Pro: Bol.com / 8 Bitdo
dualshock-4: Bol.com / Sony 

chromebookenzo-over-mij

Hoi ik ben Mike en ik run deze website. Chromebookenzo.nl is dé grootste website over Chromebooks (enzo) in Nederland. In onderstaand interview lees je er meer over.

Meer over mij…