1 september 2021 |

Nauwelijks een week geleden schreef ik dat Microsoft stopt met het ondersteunen van Android office apps voor Chromebooks. Nu komt Google met een best wel interesante toevoeging binnen Google Docs. Als je namelijk een word bestand hebt embadded (zeg maar even; geplakt) in een Word document, dan kun je binnenkort ook binnen Google Docs gelijk een preview daarvan bekijken. Huh-watte!?

embedded word bestand preview functie

Als je dit leest en je afvraagt of ik iets te veel gedrinken heb, het antwoord is nee, echt niet! :)

En ook al mag dit voor sommige mensen raar klinken of volslagen onnodig, think again! Het punt is, als jij veel met word-documenten werkt, maar dat ook veel doet vanuit Google docs, dan is dit echt wel een handige functionaliteit. Hieronder zie je een gifje vanuit de Google blog die je een idee geeft van hoe dit eruit ziet;

EF blog

Even voor de duidelijkheid, het betreft een preview en dus kun je via die weg geen wijzigingen (editting) aan brengen. Het hele punt is om context te halen uit relevante bestanden terwijl je samen met anderen aan een document werkt.

Niet altijd zijn nieuwe functies ook gelijk toegangkelijk in de standaard Google accounts, maar met deze update is dit wle het geval. Dus niet alleen Google Workspace, G Suite Basic en Business gebruikers, maar ook persoonlijke Goolge accounts kunnen direct met deze functionaliteit aan de slag.

Foto: chrome-enzo