Het is lastig inschatten bij welke webwinkels je met een gerust hart kunt shoppen. Veel mensen bestellen dan ook online producten, en checken pas achteraf of de webshop wel betrouwbaar is.

Vooral als het wel heel lang duurt voordat het pakketje komt. Of als ze iets totaal anders krijgen dan ze hadden besteld. Voorkom problemen door de webshop vooraf goed te checken en dan pas te bestellen.

Check bijvoorbeeld eerst even of de webshop een zogenaamd keurmerk heeft. En enkel een logootje op de website alleen is niet voldoende, controleer bij twijfel of de webshop ook daadwerkelijk is aangesloten bij deze organisaties.

In Nederland zijn 5 keurmerken voor webwinkels. De consumentenbond onderzocht hoe het staat met de bekendheid van deze keurmerken. Thuiswinkel Waarborg was met stip het bekendst: 96% van het panel herkende het logo. Webshop Keurmerk volgt met 59%. De andere 3 zijn minder bekend: Webwinkelkeur 40%, Trusted Shops 19% en Qshops Keurmerk 4%.

Verder had het panel het meeste vertrouwen in Thuiswinkel Waarborg: 49%. Webshop Keurmerk volgde met 30%, TrustedShops met 21% en WebwinkelKeur met 20%. Qshops was hekkensluiter met 7%.

De winkels/webshop die wij op Chromebookenzo.nl aanraden zijn allemaal aangesloten bij Thuiswinkel Waarborg, de meest bekende en betrouwbare opties dus.

Dus, wil jij online een Chromebook kopen, met onze adviezen ben je goed geïnformeerd en kun je veilig winkelen.

Maar blijf altijd alert!