Het gaat ons niet in de kouwde kleren zitten. Buiten moeten we overal 1,5 meter afstand houden en thuis zitten gaat ons inmiddels toch ook aardig de keel uithangen. Videogames kunnen een prima manier zijn om toch met vrienden en familie om te gaan als je thuis blijft. Daarom heeft Google besloten om gamers in 14 landen twee maanden gratis toegang tot Stadia Pro.

14 landen dus, en Nederland is een van deze landen, joehoe! Want Stadia Pro biedt een aantal voordelen t.o.v. Stadia Base. Met Stadia Pro krijg je 4k beeldresolutie, 5.1 sound support en vooral gratis games. De gratis games veranderen zo nu en dan. Je hebt overigens niet zoveel keuze als bijvoorbeeld met Netflix. Toch krijg je met zo’n 8 games die je vrij kunt spelen veel waar voor je geld, en nu dus ook gewoon 2 maanden gratis!

Gratis Stadia, nu aanmelden!

Als jij je nu aanmeldt, krijg je twee maanden gratis Stadia Pro met direct tijdelijk toegang tot negen games, waaronder GRID, Destiny 2: The Collection en Thumper.

Los daarvan kun je nog veel meer games kopen in de store van Stadia. Die games kun je dan gewoon altijd blijven spelen, zelfs als je je Stadia Pro-abonnement opzegt.

En als je al een betaalde Stadia Pro-abonnee bent, dan berengt Google de komende twee maanden geen kosten in rekening. Na deze twee maanden kost Stadia Pro je $ 9,99 per maand.

Let wel even op: Google Stadia Pro is een betaalde dienst waar je dus je betaalgegevens voor moet invullen. Wil je niet dat je na twee maanden alsnog moet betalen, zet dan meteen je abo ook weer stop.

Hoe werkt het?

Gratis Stadia spelen gaat echt super makkelijk;

  • Ga naar Stadia.com om je aan te melden.
  • Download de Stadia-app op Android of iOS.
  • Of speel gewoon via je Chromebook, laptop, desktop computert met je favoriete (HID-compatibele) USB-controller of muis en toetsenbord.

Omdat heel veel mensen in deze periode binnen zitten te internetten, proberen ze ook bij Google op een verantwoorde manier om te gaan met het internetverkeer. Voor Stadia is het bandbreedtegebruik tijdelijk aangepast op basis van verschillende interne en lokale internetfactoren. En om de belasting op internet verder te verminderen, is de standaardschermresolutie ook tijdelijk tereuggezet van 4k naar 1080p. Maar de overgrote meerderheid speelt toch op een smartphone of laptop en merkt nauwelijks afname van de gameplay-kwaliteit.

Klantenservice

Je zult begrijpen dat de klantenservice nu even niet op volle toeren zal draaien. Google vraagt dan ook om dit zo veel mogelijk via hun geautomatiseerde Help Center te doen als je vragen hebt. Als je met Stadia aan de slag gaat, kijk dan vooral ook even naar deze helpful tips om alles helemaal goed te laten werken. Als je helemaal nieuw bent op dit vlak, check dan vooral ook even deze Getting Started Walkthrough. 

Veel plezier met gratis Stadia en stay safe! (misschien treffen we elkaar wel op Stadia?)

Foto credits:
Blogafbeelding bij Gratis Stadia
: by Igor Karimov on Unsplash