De Consumer Electronics Show (CES) is vandaag officieel gestart, maar dinsdag waren er al persconferenties van grote techbedrijven gepland. Op deze technologiebeurs die elk jaar plaatsvindt in Las Vegas, introduceren bedrijven van alles over de laatste stand van zaken mbt consumentenelektronica. Het gaat dan om echt van alles; van tv’s tot robots maar ook uiteraard weer nieuwe Chromebooks. ­čÖé

Hybryde vorm en afzeggingen door Coronamaatregelen

Dit jaar is gekozen voor een hybride vorm van de CES. Van veel prominente bedrijven als Facebook-moederbedrijf Meta, Microsoft, Intel, NVIDIA, Google, Amazon en Twitter zijn de aankondigingen dan ook vooral online te bekijken.

Ook zijn zeker vijftien Nederlandse bedrijven afgehaakt, waaronder ook Philips. Toch gaan er vanuit Nederland nog zo’n 55 bedrijven naar CES. Volgens het ministerie van Economische Zaken is dat de grootste afvaardiging van de afgelopen jaren.

Bij eerdere edities reisden er ook mensen van ministeries mee, maar dat is dit jaar niet het geval. Zo was oud-staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) eerder ook van de partij.

Omdat er zoveel afzeggingen zijn stopt de organisatie een dag eerder, een veiligheidsmaatregel die naast de al geldende coronaregels is genomen. Vorig jaar ging de beurs overigens ‘fysiek’ helemaal niet door.

Nieuwe Chromebooks op de CES?

In de loop van de week zullen we je via ons blog op de hoogte houden van vooral de nieuwe Chromebooks die zullen worden aangekondigd op deze technologiebeurs.

Foto credits: CES