In januari van 2017 introduceerde Samsung de Chromebook Plus en Chromebook Pro. Twee convertibles en beide beschikken over een voor Chromebooks indrukwekkend scherm, een 12,3 inch LED-scherm met een resolutie van 2400×1600 pixels. (identiek aan Googles Pixelbook) Nu dus al een opvolger, de Samsung Chromebook Plus V2.

Samsung Chromebook Plus V2, de opvolger van een kroonprins!

De Samsung Chromebook Plus V2 is op een aantal vlakken verbeterd maar helaas niet op het  vlak waar je de hele dag tegenaan kijkt! Het scherm is nu een 12,2 inch LED-scherm met een fullHD-resolutie van 1920×1080 pixels. Zeker niet slecht, en nog altijd vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Asus Chromebook Flip C302. Ook de beeldschermverhouding is nu net als de Asus C302 weer HD breedbeeld, in tegenstelling tot de iets modernere en sexy beeldschermverhouding van zijn voorganger.

De verbeteringen ten opzichte van de voorganger zijn voornamelijk de chipset. In plaats van de veelbelovende OP1 (ARM) beschikt het apparaat nu over een oerdegelijke Intel Celeron 3965Y-chipset bijgestaan door een Intel HD Graphics 615, 4GB RAM en 32GB intern geheugen dat uitgebreid kan worden tot 400GB. Verder zijn er twee USB C-poorten, een USB 3.0-poort en een 3,5mm koptelefoonaansluiting.

Deze Intel-chipset in combinatie met een minder veeleisend beeldscherm, maakt de Plus V2 wel een stuk sneller en vloeiender in gebruik. (want minder pixels en meer paardenkrachten!)

Het toetsenbord van de Samsung Chromebook Plus V2 is ook verbeterd en zouden comfortabeler moeten zijn. De toetsen kunnen ook tegen een beetje koude koffie, let wel vooral op de nadruk van koud en een beetje 🙂

Op het gebied van software zijn er ook wat optimalisaties te zien. Zo kan de Chromebook bestanden eenvoudig delen met een smartphone.

Conclusies

Samsung maakt het in dit geval een beetje lastig, wat moeten we nou zeggen? Is dit goed nieuws of is het slecht nieuws? Nouja, ik denk dat als we het overal bekijken, Samsung het eigenlijk toch wel goed heeft bekeken. Je krijgt een rappere Chromebook met nieuwere mogelijkheden tegen een prima prijs.  Dus tel zelf je winst maar uit, of dus toch niet… Arghh :-\

Beschikbaarheid Samsung Chromebook Plus V2

De Samsung Chromebook Plus V2 ligt vanaf juni voor 499,99 dollar in de schappen bij de Amerikaanse retailer Best Buy. Omgerekend is dat ongeveer 447 euro. Samsung Nederland heeft desgevraagd laten weten dat deze Chromebook Plus V2, net als zijn voorganger wel NIET de Benelux komt. Dus bij interesse zul je toch weer via de nodige omwegen te werk moeten gaan…, jammer hoor Samsung!

Foto/product credits:
Blog afbeelding: Samsung
Officiel persbericht Samsung