Heb je een nieuwe Chromebook? Heb je kinderen thuis? Dan is de kans is groot dat je thuis te maken krijgt, of al hebt gehad, met de Roblox-koorts. Dit online spel heeft meer dan 37 miljoen dagelijkse gebruikers en de brede selectie aan speltypen en -stijlen spreekt kinderen (maar ook volwassenen) van alle leeftijden aan. Gelukkig heb je een aantal opties als je Roblox wilt spelen op een Chromebook of ander ChromeOS apparaat.

Wat is Roblox?

Voor degenen die nog niet bekend zijn met Roblox, het is een online gameplatform waarop spelers hun eigen games kunnen maken en delen, en kunnen deelnemen aan games die door andere spelers zijn gemaakt. De game is vooral populair onder kinderen en tieners en biedt een breed scala aan spellen en activiteiten om van te genieten.

Roblox spelen op een Chromebook

Er zijn veel mogelijkheden om Roblox te spelen op een Chromebook, omdat er verschillende manieren zijn om toegang te krijgen tot de game. Hoewel sommige Chromebooks beperkte ondersteuning hebben voor de Roblox-app en afwijkende hardwarevereisten, zijn er diverse opties beschikbaar om het spel te spelen en te genieten van de talrijke beschikbare games.

Of je nu kiest om Roblox te spelen via de officiële website, de Google Play Store, Linux of via de website, er is altijd wel een weg. Dus, of je nu een ervaren Roblox-speler bent of net begint, er zijn veel manieren om deze geweldige game op je Chromebook te spelen – win-win dus!

Roblox via Google Play Store

Als je een Chromebook bezit die in de afgelopen paar jaar is uitgebracht, heb je al alles wat je nodig hebt om de Androidversie van Roblox te installeren en te spelen. Dat komt omdat Roblox, in tegenstelling tot Minecraft, direct beschikbaar is voor ChromeOS-apparaten via de Google Play Store.

Google Play Store installeren: Als je dit nog niet hebt gedaan, ga dan naar de instellingen van je Chromebook via het systeemvak in de rechterbenedenhoek. Klik op het tandwielpictogram bovenaan dat venster om de instellingen te openen. Zoek vervolgens de App-tabbladen in het linkermenu en klik daarop. Onder apps zou je de Google Play Store moeten zien. Klik op de knop “Inschakelen” en wacht tot de installatie van de Play Store is voltooid. Eerder geïnstalleerde apps kunnen meekomen, maar je kunt hun installatie annuleren of ze later verwijderen als je ze niet op je apparaat wilt hebben.

Als de installatie is voltooid, open dan de Play Store en zoek naar Roblox. Je kunt ook op onderstaande link klikken die je rechtstreeks naar de Roblox Android-app moeten leiden.

Eenmaal geïnstalleerd, kun je inloggen met je bestaande Roblox-inloggegevens of een nieuw account aanmaken.

Roblox via touch, muis of keyboard?

Persoonlijk denk ik dat een tablet-stijl Chromebook de beste optie is om Roblox op te spelen via de Android app, omdat de aanraakbediening zeer gebruiksvriendelijk is en het een prima manier is voor kinderen om hand-oog coördinatie te leren en hun vaardigheden te verbeteren.

Maar je kunt ook toetsenbord- en muisinvoer gebruiken als je apparaat geen touchscreen heeft of als je de voorkeur geeft aan die methode. Je heb overigens helemaal geen surperkrachtige Chromebook nodig om een goede game-ervaring te hebben tijdens het spelen van Roblox.

Inloggen met een ander apparaat

Je kunt ook inloggen met een ander apparaat als je Roblox al op je telefoon hebt geïnstalleerd. Open eenvoudigweg Roblox op je telefoon en klik op het menu met de drie stippen onderaan. Scroll naar beneden en klik op “Snel inloggen” en voer de snelle inlog-PIN in vanaf je Chromebook. Je kunt nu naar hartenlust Roblox spelen.

Overige methodes

Binnenkort lees je hier alles over hoe je Roblox kunt spelen via:

  • Via je webbrowser
  • Cloud gaming opties
  • Linux installatie
  • Android emulator

Roblox via Linux?

Hoewel Roblox officieel geen ondersteuning biedt voor Linux, kan de Wine-compatibiliteitslaag voor het uitvoeren van Windows-programma’s zowel Roblox Player als Roblox Studio op Linux uitvoeren.

Dus als je een Chromebook hebt met Linux-ondersteuning, kun je Roblox spelen door Wine te gebruiken. Wine is een compatibiliteitslaag die het mogelijk maakt om Windows-applicaties op Linux te draaien, en het kan ook worden gebruikt op Chromebooks met Linux.

In dit blog gaan we niet verder in op hoe je Roblox op een Chromebook via Linux/Wine kunt spelen. Dit komt doordat we van mening zijn dat er voldoende andere methoden beschikbaar zijn die gemakkelijker te gebruiken zijn. Hoewel een Linux-installatie een van de opties is om toegang te krijgen tot Roblox, vinden we het overbodig om hierop in te gaan, omdat er andere methoden zijn die sneller en eenvoudiger zijn.