Developer: https://www.vectorunit.com/riptide-gp
Chromebook platform: Android
Wat is het: Race met raketaangedreven hydrojets door futuristische watertrajecten!

Van de ontwikkelstudio achter Beach Buggy Racing – een racer die in veel opzichten lijkt op Mario Kart – komt een nieuwe versie van een op water gebaseerde versie van het genre: Riptide GP: Renegade.

Oorspronkelijk ontworpen voor Android Smartphones en Tablets, is dit de eerste Console-Quality Water Racing Game voor mobile devices. En dus ook voor Chromebooks!

Het verhaal van RIPTIDE GP: RENEGADE is vrij simpel. Je moet je een weg omhoog werken op een racecircuit in de hoop de kans te krijgen om nog een keer tegen je rivaal te racen. Het derde deel in een serie, deze aflevering laat je door de waterwegen van de mooie en minder mooie delen van een stad razen op een snelle en wendbare jetski-achtige machine, een hydrojet genaamd.

In het begin is er maar één personage en hydrojet ontgrendeld, maar terwijl je racet en geld verdient, kun je je uitrusting upgraden en een hoger niveau halen om toegang te krijgen tot de volgende racebanen, personages en jets. Er zijn acht rijders, elk met hun eigen vaardigheden, en net zoveel veelzijdige hydrojets. Je kunt zelfs hun kleuren aanpassen en stickers aanbrengen die je verdient door races te winnen. Door het apparaat heen en weer te kantelen, stuur je het voertuig naar de overwinning door obstakels te ontwijken, te springen en tegenstanders te passeren.

Door je een futuristische jetski, kronkelige en gevaarlijke banen en eenvoudige bediening te geven, is dit arcade-achtige waterracespel mooi om naar te kijken en lastig om te spelen. Voor het grootste deel biedt de game alles wat je zou willen in een racegame, vooral afwisseling. De parcoursen zijn gevarieerd en de hindernissen zijn uitdagend. Het probleem is dat hoewel dit goed werkt met een controller, het niet zo leuk is met de mobiele bedieningselementen, waardoor je je apparaat kunt kantelen. Als gevolg hiervan bots je soms op obstakels die je zou hebben vermeden als je dit op een console of pc had gespeeld. Hoewel de waterfysische effecten geweldig zijn, zullen de onnauwkeurige besturing in het begin jonge spelers frustreren, dus het zal waarschijnlijk enige oefening vergen om ze goed te gebruiken. Het heeft ook een uit het hoofd en met kaas gevulde verhaal, hoewel het er een is die je gemakkelijk kunt overslaan, en het gebrek aan inventiviteit zal kinderen waarschijnlijk niet storen. Over het algemeen biedt dit gelikte racespel veel uitdaging voor degenen die de besturing onder de knie hebben.