PUBG mobile voor Chromebook review

Je kunt Player Unknown’s Battle Grounds spelen op je Chromebook, simpelweg door de Android versie te downloaden vanuit de Gool Play Store. Werkt dat wel, zo’n Battle Royale-game op een Chromebook? Lees het in deze PUBG voor Chromebook review.

Battle Royale-games (PEGI-12)
– Developer: KRAFTON Inc.
– Platform: Play Store
– Gratis download (Android)
– In-App Purchases
– Geen advertenties

Chromebook compatible:
– Touchscreen support (JA)
– Keyboard support (NEE)
– Mouse support (NEE)
– Controlller support (NEE)

Wat is PUBG?

PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (afgekort tot PUBG) is een van de twee meest populaire Battle Royale-games. PUBG maakte de Battle Royale-game genre aanvankelijk populair, maar het duurde niet lang voordat Fortnite Battle Royale de leiding in popualriteit (aantal spelers wereldwijd) over nam. Desalnietemin is dit een razend populaire game.

PUBG voor Chromebook

Beide Battle Royale-games vinden hun oorsprong op de PC. Later kwam er een versie voor de Xbox spelcomputer uit en nu kun je de volledige (Android) game ook gewoon op je Chromebook, tablet of zelfs ook op je smartphone spelen.

Game play van PUBG

In PUBG spring je uit een vliegtuig boven een eiland samen met 99 andere spelers. Land je, dan moet je zo snel mogelijk wapens en bepantsering vinden om jezelf te verdedigen. Het speelveld wordt namelijk steeds kleiner gemaakt, waardoor je hoe dan ook andere spelers tegen gaat komen. Het doel is om als laatste over te blijven. Dan krijg je ‘Winner Winner Chicken Dinner!’ in beeld en begint het hele verhaal opnieuw.

Battle Royale-games zoals PUBG zijn interessant, omdat elk potje totaal anders is. Aangezien er zoveel andere spelers meedoen die elk hun eigen strategie hebben en anders reageren op situaties, weet je nooit wat er gaat gebeuren. Het ene potje lig je minuten lang stil in het gras, terwijl je de andere keer in een jeep over het eiland raast.

Als je net start, ga je waarschijnlijk regelmatig dood door een kogel die uit het niets lijkt te komen, maar door gebruik te maken van je omgeving en goed rond te kijken, word je steeds beter in het ontwijken daarvan.

Besturing PUBG op een Chromebook?

PUBG Mobile, speelt in principe hetzelfde als op de PC en Xbox One. Maar om dat voor elkaar te krijgen, zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan. De belangrijkste aanpassing is de besturing. Op het scherm staan knoppen voor bijvoorbeeld hurken, liggen, herladen en schieten. Daar raak je best snel aan gewend. Speel je vaker shooters op Android, dan weet je waarschijnlijk niet beter.

Verder zijn er slimme oplossingen om het spelen op mobile devices makkelijker te maken. Bijvoorbeeld het rennen. Met je vinger op het linkerkant van het scherm verschijnt er een virtueel pookje om te lopen en rennen. Schuif je jouw vinger iets verder door, dan blijft je personage rennen en hoef je het scherm niet meer aan te raken. Je kijkt rond door je vinger op een oogje te plaatsen en te slepen.

Voornamelijk het looten is makkelijker gemaakt. Je hoeft niet meer elk voorwerp apart te selecteren. Je pakt automatisch de items op die je nodig hebt, zoals een wapen, helm of betere rugzak. Ook attachments, zoals een scope voor op je geweer, wordt er vanzelf opgezet. Kom je later andere wapens of attachments tegen, dan ruil je deze handmatig om.

PUBG mobile vs PC of Xbox versie

Het zal dus even wennen zijn als je gewend was om PUBG (of shooters in het algemeen) op een PC of Xbox te spelen, via keybord en muis of controller. Maar met een beetje oefening werkt het alsnog verbazingwekkend goed.

PUBG Chromebook test

Er zijn work-arounds om deze Android PUBG mobile met keyboard, mouse of controler te kunnen spelen, maar dat wordt gezien als cheating en je kunt eventueel gebanned worden van het platform. Want natuurlijk ben je in het nadeel als jij zit te priegelen op een touchscreen, en een ander zit achter een profesionele gamers setting. De makers van deze mobile versie proberen het dan ook eerlijk te houden en ontmoedigen iedere vorm van gebruik van 3rd party controlers.

PUBG mobile Gratis?

PUBG Mobile is gratis te spelen, maar natuurlijk hebben de makers wel manieren om geld te verdienen. Dat gebeurt voornamelijk via lootcrates waar items in zitten. Gelukkig zijn deze items altijd cosmetisch. Je kunt dus geen voordeel in deze game kopen waardoor je beter wordt, maar er enkel leuker uitzien.

De app download je gratis in de Play Store via onderstaande link. Bij het opstarten kijkt de game naar de hardware van je smartphone en wordt er bepaald hoe mooi de omgevingen worden. Let wel op: je smartphone kan best warm worden en je accu gaat rap leeg. Dat is het echter meer dan waard.

Download PUBG mobile hier officieel via de Google Play Store (gratis)
Voor de officiele PUBG Website van KRAFTON, Inc., klik hier

Conclusies

PUBG Mobile laat zien hoe ver we zijn gekomen met mobile gaming. Van simpele spelletjes naar zo’n enorm uitgebreide Battle Royale-game, waarin je met honderd spelers op een enorm eiland rondloopt. We are living the future!