Pre-Black Friday is de periode in de aanloop naar Black Friday, die meestal begint in de week voor Black Friday zelf. In deze periode bieden veel retailers al kortingen aan om klanten te lokken. Dit kan een goede manier zijn om goede deals te vinden, omdat de kortingen vaak nog groter zijn dan op Black Friday zelf.

Uit een onderzoek van Thuiswinkel.org, de branchevereniging van online winkeliers, blijkt dat het aantal deelnemende retailers aan Pre-Black Friday de afgelopen jaren aanzienlijk is gestegen. In 2021 nam 50% van de online winkeliers deel aan Pre-Black Friday, in 2022 was dat al gestegen naar 70%, en in 2023 lijkt deze trend zich alleen nog maar verder te versterken.

Black Friday drukte
Credits Canva.com
payment 4334491 1280
Credits www.rupixen.com from Pixabay

Er zijn verschillende redenen waarom Pre-Black Friday populair is geworden in Nederland. Een reden is dat het voor retailers een manier is om hun omzet te vergroten in de aanloop naar de feestdagen. Een andere reden is dat het voor consumenten een manier is om goede deals te vinden, zonder dat ze zich hoeven te verdringen in de winkels op Black Friday zelf.

Wil je een nieuwe Chromebook kopen?, of wat anders natuurlijk, dan is het dus zeker de moeite waard om in de week voor Black Friday al eens rond te kijken bij de retailers. Als het specifiek om een Chromebook gaat, kijk dan vooral even verder op onze Black-Friday pagina of op onze deal-pagina.