Welcom to WeTransfer, Please Leave: De Nederlandse service voor het online delen van bestanden maakt een ongebruikelijke move. Met hun nieuwste campagne willen ze mensen ertoe brengen minder tijd aan technologie te besteden omdat dit de creativiteit op het “creatieve” werk in de weg staat.

Please Leave!

In de nieuwste campagne ‘Please leave‘, gemaakt door Stink Studios, laat WeTransfer zien hoe digitale tools een afleiding zijn geworden van de productiviteit in de creatieve sector.

In de video leest Roxane Gay een gedicht voor die deze boodschap van WeTransfer kracht bij zet;

WeTransfer poem 1

Please Leave, WeTransfer
Roxane Gay speaks at TEDWomen2015

Geinspireerd door het WeTransfer Ideas Report 2018, waarin 10.000 mensen werden ondervraagd die in de creatieve industrie werken, stelt WeTransfer dat de beste ideeën meestal offline ontstaan. De druk van tijd, werk en afleiding van internet staan zeer waarschijnlijk ideeën in de weg en daarom vraagt het zijn gebruikers letterlijk om weg te gaan.

WeTransfer kan naar eigen zeggen een unieke rol spelen door mensen te helpen hun tijd terug te winnen met eenvoudige en intuïtieve tools.

Campagne ondersteund missie van WeTransafer

Damian Bradfield, chief marketing officer en president van WeTransfer over deze campgane in een post op LinkedIn;

“Sinds het begin van WeTransfer helemaal terug in 2009, heeft ons team technologie gezien als een hulpmiddel om mensen te helpen en creativiteit mogelijk te maken – en niets meer. Eenvoudig.

Humans are ‘Users’ and treated as such. (Damian Bradfield)

Steeds meer mensen krijgen een burnout. En creatief werk leidt daar onder, dat moet veranderen!

Dit is ons antwoord. Een campagne om mensen te benadrukken en aan te moedigen om intuïtieve tools te gebruiken en vervolgens terug te gaan naar wat belangrijk is in hun leven.”

Dit alles ondersteund dan ook duidelijk de missie van WeTransfer,  “to enable the effortless transfer of ideas from one creative mind to many.”

WeTransfer heeft sinds het in 2009 werd opgericht, 30% van zijn advertentieinkomsten gedoneerd aan artiesten, freelancers en andere creatievelingen.

WeTransfer is een van origine Nederlands bedrijf en gevestigd in Amsterdam, met kantoren in Los Angeles en New York.

Foto/video credtis:
Thumbnail: Xxx
Video: WeTransfer