Mijn naam is Mike en ik ben de oprichter van Chromebookenzo.nl. Ik deel hier mijn passie voor Chromebooks.

Van Windows naar ChromeOS

Ik was op een bepaald moment echt klaar met al het gezeur rondom Windows. Maar me niet verkeerd begrijpen, ik ben echt niet anti-Windows en gebruik voor andere taken ook nog steeds een Windows laptop.

windows
Mijn Windows ervaring kort samengevat, herkenbaar?

Maar voor persoonlijk gebruik kies ik dus gewoon voor Chromebooks omdat ze veel makkelijker in het gebruik zijn en weinig onderhoud nodig hebben.

Mijn motto is vooral; “technologie dient de mens, niet andersom“, o.a. ook de mening van de huidige Apple voorman Tim Cook.

Of zoals de voormalig Apple voorman, Steve Jobs ooit heeft gezegd na de introductie van de 1e iPad;

“Technology alone is not enough. It’s technology married with the liberal arts, married with the humanities, that yields the results that makes our hearts sing.”

Hoe dan ook, ik ben van mening dat Google dit concept vanaf de introductie van Chromebooks in 2011, beter begrijpt dan wie dan ook.

Mijn persoonlijk Chromebooks 2013-2023

Ik heb sinds 2013 een Chromebook, in eerste instantie was dat een Samsung Chromebook Series-3. Dat was een van de eerste Chromebooks, plastiek behuizing, Exynos 5200 processor, 2GB RAM en 16 GB interne opslag.

samsung-Chromebook-series-3
Samsung Chromebook Series-3 (front)
Samsung Chromebook Series-3 (back)
Samsung Chromebook Series-3 (back)

Daarna ben ik in 2017 overgestapt op en Asus Chromebook Flip C302 met een Intel m3 processore, 8GB RAM en 64GB opslagruimte. Een van de eerste Chromebooks met licht aluminium behuzing, omklapbaar en met touchscreen.

Asus Chromebook Flip C302 (2-in-1)
Asus Chromebook Flip C302 (2-in-1)
Asus Chromebook Flip C302 (keyboard)
Asus Chromebook Flip C302 (keyboard)

Een voor die tijd heel premium-achtend Chromebook, een beetje ala de MacBook Pro 13. En als je me niet geloofd, zie de afbeeldingen hieronder.

Asus Chromebook Flip C302 (13inch)
Asus Chromebook Flip C302 (13inch)
Apple MacBook Pro 13
Apple MacBook Pro 13

Oh, en op dit moment (sinds eind 2022) werk ik met een Acer Chromebook Spin 514 met een Intel Core i5 (11e generatie), 8GB RAM en 256GB opslagruimte

Acer Chromebook Spin 514 (voorkant)
Acer Chromebook Spin 514 (voorkant)
Acer Chromebook Spin 514 (achterkant)
Acer Chromebook Spin 514 (achterkant)

Overigens werkt de Asus C302 nog prima, maar de systeem- en beviligings updates houden er in Juni 2023 wel mee op.

Hoe de website is begonnen?

Ergens in 2016 begon ik met mijn eerste website, chromebookinfo.nl. Deze website hoste ik via Wix.com. Maar ik liep snel tegen de nodige beperkingen aan en besloot op advies van een vriend over te stappen op WordPress en de domeinnaam te veranderen in chromebookenzo.nl.

Door een kleine typefout bij de registratie van de domeinnaam kreeg ik in plaats daarvan chromeboekenzo.nl, ouch!

Het oorspronkelijke doel van deze website was en is, mensen helpen die op zoek zijn naar informatie over Chromebooks en die willen weten wat ze kunnen verwachten van het Chrome OS besturingssysteem.

Chromebookenzo anno 2023

Anno 2023 proberen we de website met een klein team zo up-to-date mogelijk te houden door regelmatig nieuwe artikelen en reviews te plaatsen.

Op deze website proberen we zoveel mogelijk reclame te vermijden. Het doel van de website is om mensen te voorzien van nuttige en juiste informatie, en dat doen we met veel passie en toewijding.

Hoewel er op sommige plaatsen op mijn website affiliate links te vinden zijn, bijvoorbeeld bij product reviews, betekent dit niet dat we onze bezoekers opdringerig probeer te overtuigen om iets te kopen. Deze links bieden mij de mogelijkheid om een klein percentage te verdienen als iemand daadwerkelijk iets koopt via die link, maar bezoekers van mijn website ondervinden hier geen nadeel van en betalen niet meer.

We zijn ervan overtuigd dat het verstrekken van nuttige en betrouwbare informatie op zichzelf al voldoende waardevol is, en willen bezoekers van Chromebookenzo.nl niet af te leiden of te irriteren met overtollige reclame.

We blijven ons inzetten om deze website zo transparant en nuttig mogelijk te maken voor iedereen die er gebruik van maakt. We hopen op deze manier een bijdrage te kunnen leveren aan de groeiende populatie Chromebook-gebruikers.

Contact

Heb je vragen of wil je iets delen met de redactie van Chromebookenzo? Stuur dan gerust een mailtje naar:

mike@chromebookenzo.nl