23 juni 2021 |

Nu steeds meet mensen vanuit huis werken of te studeren, gaan veel mensen zich steeds meer aanpassen aan de zogenaamde hybride levensstijl. Om tegemoet te komen aan deze nieuwe generatie computergebruikers kondigt Lenovo verschillende nieuwe producten aan, waaronder twee Chromebooks en een draagbare USB-C-monitor.

Lenovo’s IdeaPad is altijd een merk geweest dat wordt geassocieerd met het doen van ‘slimme’ aankopen, wat betekent dat je producten koopt die bij je vermogen passen zonder al te veel concessies te doen. Je zou de 14-inch IdeaPad 5i Chromebook misschien niet eens als een compromis beschouwen met zijn 11e generatie Intel Core i5-1135G7-processor, 8 GB LDPDDR4 RAM en FHD-scherm. Deze meer traditionele laptop is bedoeld voor studenten en werknemers met een voorkeur voor Chrome OS, het cloudgecentreerde besturingssysteem van Google dat net zo mobiel en ongebonden is als zij.

Lenovo-IdeaPad-5i

Voor nog meer flexibiliteit biedt de IdeaPad Flex 5i Chromebook een 13,3-inch FHD-scherm dat naar achteren kan worden geklapt om aan elke behoefte te voldoen. Aangedreven door dezelfde Intel Core i5-1135G7 en met ondersteuning voor een optionele Lenovo Digital Pen, transformeert de converteerbare 2-in-1 in een oogwenk van een productiviteitsmachine naar een creativiteitsmotor naar een entertainmentkrachtpatser. Kopers kunnen zelfs kiezen voor een OLED-paneel voor een betere leesbaarheid buitenshuis.

Sommige hybride werknemers hebben niet eens een laptop nodig en kunnen werken en leven vanaf hun telefoon. De Lenovo L15 USB-C mobiele monitor biedt hen een groot 15,6-inch 1920×1080 scherm om onderweg beter van hun inhoud te kunnen genieten of hun ideeën te presenteren zonder een zware laptop mee te hoeven slepen. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat die monitor geen eigen stroombron heeft, maar gelukkig ondersteunt hij stroomdoorvoer, zodat je zowel het scherm als je telefoon in één keer van stroom kunt voorzien.

De Lenovo IdeaPad Flex 5i Chromebook zou al heel snel leverbaar zijn voor 399 EUR. De IdeaPad 5i Chromebook wordt later in juli gelanceerd tegen dezelfde prijs. De Lenovo L15 mobiele monitor, lijkt pas in september op de markt te komen voor 229 EUR.