27 Augustus 2021 |

Sinds 2017 kon je Microsoft’s Office-suite op je Chromebook gebruiken via de Google Play Store, ofwel Android apps dus. Maar daar lijkt binnenkort een stokje voor gestoken te worden.

Vanaf 18 september zegt Microsoft to stoppen met de ondersteuning van Office via Android apps (waaronder Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook) op Chromebooks. In plaats van een app die wordt gedownload, moedigt Microsoft gebruikers aan om in plaats daarvan de webversie te gebruiken.

“In een poging om de meest geoptimaliseerde ervaring voor Chromebook-klanten te bieden, zullen Microsoft-apps (Office en Outlook) op 18 september 2021 worden overgezet naar webervaringen (Office.com en Outlook.com)” schreef Microsoft in een verklaring hierover. 

In de verklaring van Microsoft werd ook opgemerkt dat “deze overgang Chromebook-klanten toegang geeft tot extra en premiumfuncties.” 

De Microsoft-webervaring zal dienen om de basis van Chromebook-gebruikers over te zetten naar de Microsoft 365-service, die meer Office-sjablonen en over het algemeen meer functionaliteit biedt dan wat de app-gebaseerde aanpak biedt. De webbenadering is ook meer geoptimaliseerd voor grotere schermen dan de app.

Wat betreft de manier waarop Microsoft wil dat Chromebook-gebruikers toegang krijgen tot Office en Outlook, is het plan dat klanten “… inloggen met hun persoonlijke Microsoft-account of account dat is gekoppeld aan hun Microsoft 365-abonnement”, aldus de verklaring. Microsoft heeft ook online documentatie verstrekt om gebruikers te laten zien hoe ze Office op een Chromebook kunnen uitvoeren.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel de ondersteuning voor Chromebooks verdwijnt, Microsoft andere op Android gebaseerde mobiele apparaten, zoals tablets en smartphones, niet in de steek laat.

Voor die Chromebook-gebruikers die de Microsoft Office-apps al hebben gedownload, blijven de apps werken na 18 september, maar ze geen ondersteuning of toekomstige updates meer ontvangen.

Foto: chrome-enzo