Mario Bros is oorspronkelijk een arcadespel van Nintendo uit 1983. Het is later ook op verschillende andere spelcomputers uitgebracht. Op dit spel is een vervolgserie gebaseerd (Super Mario Bros). Het is een simpel spel dat moeilijker wordt naarmate de speler verder komt. Als speler had je de opdracht het computerspelpersonage Mario, succesvol langs verschillende hindernissen en tegenstanders te leiden, om aan het einde punten te verzamelen en prinses Peach van het fictieve koninkrijk te redden. Om dat te bereiken, moesten in totaal 32 levels met goed gevolg worden voltooid.

Hoe dan ook, hier zijn enkele Mario-spellen (versies) die je ook op een Chromebook kunt spelen. En hoewel het niet allemaal officiële spellen zijn, is het wat mij betreft het proberen meer dan de moeite waard.

1. Super Mario Run

Dit is de officiële mobile uitvoering van de platformvideogame, ontwikkeld en uitgegeven door Nintendo in 2016 voor iOS en iets later ook voor Android. Het is Nintendo’s eerste officiële mobiele spel dat deel uitmaakt van een van de langlopende en grote franchises van het bedrijf.

Het gaat over een eindeloze loper waarin de loodgieter automatisch loopt en jij moet zorgen voor nauwkeurige sprongen. Je missie is om prinses Peach te redden uit de klauwen van Bowser, de eeuwige aartsvijand. De game is gratis te downloaden vanuit de Google Play Store, maar om alle levels te spelen moet een in-appaankoop gedaan worden van 10,99 euro. De levels bieden de mogelijkheid om je eigen koninkrijk te bouwen door verschillende spelelementen te combineren.

Hieronder zie je links de game-play van de oorspronkelijke Super Mario Bros game uit 1985, en rechts de Android uitvoering die in 2016 uit is gekomen. (klik op de afbeelding om naar de YouTube video te kijken – deze zal openen in een nieuw tabblad)

Super-Mario-1985
Super-Mario-Run-Chromebook

Zoals je kunt zien in de video (rechts) hierboven, speel je Super Mario Run in verticale stand (vooral gemaakt voor smartphones). Maar het spel is ook prima op een Android tablet of Chromebook te spelen, maar je hebt wel een touch screen nodig.

2. Mario Kart-Tour

Dit is de officiële mobiele uitvoering van de populaire Mario-game Go karts. De bedieningselementen passen zich aan het apparaat aan, het biedt een goede verzameling circuits en alle gebruikelijke elementen in de franchise (zoals power-ups), plus je speelt online tegen mensen van over de hele wereld. Hoewel de console-ervaring ongeëvenaard is, is deze titel voor mobiel nog steeds vermakelijk.

Mario-Kart-Tour-Android

Let op: Wel belangrijk om te vermelden is dat deze game speciaal en exclusief ontworpen is voor Smartphones. Op een Chromebook kun je hem downloaden en spelen, maar het scherm is verticaal en kan niet in afmeting vergroot worden. Ook moet je om dit spel te kunnen spelen, eerst linken met je Nintendo Account.

3. Lego Super Mario

Wat is er mooier dan het iconische Lego te combineren met de wondere wereld van de beroemde loodgieter van Nintendo? Dat kan, want deze bedrijven besloten zich te verenigen.

Chromebook-Super-Mario-LEGO

In deze app heb je een open wereldervaring, bouw je sets, overwin je uitdagingen en kun je de levels in het echt nabouwen met je Mario-legospeelgoed. Leuk voor de kids.

The Super Mario Bros. Movie

In 2023 viert de platformgame, Mario Bros, zijn 40 jaar release. Een icoon in de geschiedenis van alle videogames, die bovendien binnenkort een eigen film krijgt. (release datum 7 april 2023)

Super mario bros movie