9 november 2022: De populaire multi-track videobewerkings-app LumaFusion is nu ook beschikbaar op Android en Googles ChromeOS. Dus video-edting op Chromebooks is vanaf nu echt geen fabel meer.

De app werd zo’n negen maanden geleden aangekondigd voor zowel Android tablets en het Chrome OS-platform. Maar sinds deze week is de video-editor voor beide platforms ook offcieel uitgebracht.

LumaTouch, de ontwikkelaar achter de populaire iOS-video-editor, heeft nauw samen gewerkt met de Chrome OS-ontwikkelaars van Google om de komst van LumaFusion naar deze nieuwe platforms goed te laten verlopen.

De app ondersteunt standaard en aangepaste LUT’s, Storyblocks-integratie voor audiovisuele middelen en mediaprojecten tussen 18 en 240 fps. Vrijwel alle essentiële functionaliteiten zijn allemaal voorhanden.

LumaFusion Android Chrome OS

Toch zijn er enkele apparaatspecifieke functionaliteitsbeperkingen, vergelijkbaar met die in de iOS-versie van de editor. Mediaprojecten op sommige apparaten kunnen in totaal maximaal 12 tracks bevatten, waarvan maximaal 6 voor audiovisuele media.

Je kan de App hier downloaden (voorlopig als vroege toegang) via de Google Play Store voor een vroege toegang (introductie) prijs van 20 euro. Dat is eenmalig en dus geen maandelijkse betaling. Zodra de definitieve versie wordt uitgebracht, zal de prijs naar verwachting stijgen naar zo’n 30 euro (net zoals de iOS-versie). Degenen die de app tijdens vroege toegang hebben gekocht, krijgen de definitieve versie natuurlijk als gratis upgrade.

Ik ga er zelf in ieder geval mij aan de slag en we houden je op de hoogte. Kik hier om naar de officiele website van LumaTouch te gaan voor meer informatie.

Credits thumbnail foto: LumaTouch