Nieuws | 16 Augustus 2020 |

Deze Lenovo IdeaPad Chromebook Duet is een van de meest spraakmakende Chromebooks die in 2020 is uitgebracht. Dit is een Chromebook zoals die ooit bedoeld was. Waar anderen hebben gefaald weet Lenovo nu voor de dag te komen met een ultra flexibele oplossing voor “on-the-go”.

Het is wellicht geen krachtpatser, maar voor het gangbare werk op een is deze Lenovo Ideapd Chromebook Duet de perfecte middenweg. Een MediaTek Helio P60T processor met 4GB werkgeheugen en 64 of 128GB interne opslag en een prijskaartje van zo’n 300 euro doet het alles wat het moet doen.

Moeiteloos kun je hiermee je dagelijkse bedoelingen bezigen zoals emailen, youtube of netflix kijken of werk verichten met Google Docs of zelfs met MS Word via de speciaal hiervoor bedoelde Android app.

In het prijssegment (300 – 350 euro) is dit momenteel een absolute aanrader, punt uit! Hij voldoet aan alle eisen die je mag stellen voor een Chromebook in deze prijsklasse. Klachten die ik nog wel eens voorbij zie komen in reviews zijn niet terrecht voor een apparaat in deze prijsklasse, er zijn voldoende alternatieven die hierin voorzien maar dan moet je gewoon even een paar flappen extra neerlegen.

Design van de Lenovo IdeaPad Chromebook Duet

De tablet heeft een uniek tweekleurig ontwerp met Ice Blue en Iron Grey en een verfijnde textiel-textuur op de beschermhoes met ingebouwde standaard. Het 10,1″ scherm heeft besels van slechts 9,13 mm breed en een Full HD-resolutie (1920 x 1200) met een helderheid van 400 nits. En geloof me, dat zijn voor een 10″ scherm super-specs!

Multi functioneel

Je kunt deze IdeaPad Duet Chromebook als laptop gebruikken met toetsenbord of koppel hem los en gebruikt hem als een 10,1″ tablet. Dankzij de 5-punts pogo-pin en magneet is hij gemakkelijk aan te sluiten en los te maken. En in beide modi is hij dun en licht, met 7,35 mm en 450 gram als tablet tot 18,2 mm en 920 gram met toetstenbord en asseccoires.

Baterijduur

Om maar met de deur in huis te vallen, tot 10 uur batterijduur zonder tussentijds opladen. De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook is hierin zeker geen uitzondering, maar dat maakt de geweldige batterijduur er niet minder prettig op. Wat een verademing, zeker als je onderweg bent. Hoe vaak ik niet de enige ben die niet weer op zoek moet naar oplaadkabels en er achter komen dat er een gebrek is aan stopcontacten, hahaha je wil niet weten hoe gelukkig jij je dan voelt.

Conclusies

Dit is een van de beste nieuwe Chromebooks van 2020. In zekere zin mag je de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook ergens plaatsen tussen Google’s Pixelbook Go en de inmiddels bijna niet meer verkrijgbare Asus Flip C101. Google’s Pixelbook Go is welliswaar 13″en een klasse appart maar in zekere zin heb je met de Ideapad Duet een on-the-go alternatief voor de helft van de prijs. Asus had met de populaire Flip C101 – een mobiele/omklapbare 10″ Chromebook – een gat in de mart, maar op een of andere manier hebben ze dit succes niet weten te verlengen. Kudos voor Lenovo dat zij in dit gat zijn gesprongen, ik denk dat heel veel mensen de Lenovo IdeaPad Duet Chromebook zullen kopen (o.a. verkrijgbaar via Coolblue) en weten te waarderen op zijn waarde.

De enige kanttekenign die ik zou willen plaatsen is het gebrek aan wat meer poorten. De Lenovo IdeaPad Duet Chromebook heeft geen headphone jack aansluiting en maar 1 USB-C poort. Maar als dat alles is…, kom op zeg – en wees een beetje inventief. :)