In dit blog zul je in de December maand allerlei leuke kerstige Chromebook tips vinden. Kerstig, kerstige en kerstigste – zijn dat eigenlijk wel bestaande woorden? Nou, ja dus! šŸ™‚

Klik op de onderwerpen hier beneden op gelijk naar een topic te springen, of beter nog – browse even lekker rustig door het gehele artikel. (leestijd ca. 2 minuten)

1

Kerstachtergrond

Om in de kerststemming te komen

Op wallpapercave vind je talloze geweldige Chromebook-kerstachtergronden, en je kunt ze gewoon gratis te downloaden voor eigen gebruik.

Hier heb ik alvast een selectie voor je om in de kerststemming te komen;

Als je deze wallpapers wil downloaden voor op je Chromebook, doe dat dan via de website van WallpaperCave, de afbeeldingen hierboven zijn geoptimaliseerd zodat ze niet al te groot zijn en lekker snel inladen. Maar op WallpaperCave zijn al deze afbeeldingen te downloaden in de beste pixel resolutie kwaliteit.

WallpaperCave is de grootste collectie wallpapers van hoge kwaliteit die je online kunt vinden. Het is gemakkelijk, handig en leuk om te gebruiken. Je vindt er achtergronden voor elke smaak, gelegenheid.

Je we eventueel kunt ook jouw eigen favoriete Chromebook-kerstachtergronden uploaden en delen.

Er is ook een Chrome extension “Best HD Wallpapers new tab extension”, ook uitgebracht door WallpaperCave. Hiermee tover je een nieuwe achtergrond tevoorschijn, elke keer wanneer je een tabblad opend.

2

Kerstbal

Laptop Ornamenten bij Etsy

Je zult maar zo’n computer nerd zijn die zijn hobby graag terug laat komen in de kertboom?

Nou, schaam je niet – als dat jouw guilty pleasure is – lekker toch!

Bij Etsy kun je je hart ophalen, en hier naast heb ik alvast een voorbeeld van hoe zoe iets er dan bijvoorbeeld uit ziet. šŸ™‚

Chromebook in kerstboom
3

Kerstblog

Christmaholic.nl

Christmaholic is de leukste en grootste kerstblog van Nederland en Belgiƫ. Je vindt hier inmiddels honderden artikelen boordevol inspiratie voor (het maken van) kerstversiering, recepten voor het kerstdiner, creatieve knutselideetjes, cadeautips en nog veel meer!

Kerst chromebook 2

Neem snel een kijkje op deze kerstigste website van Nederland! šŸ™‚

De maakers van deze website hebben een vlog op YouTube, hieronder een recente video waar ze alvast de kerstfeer proeven in Edinburgh.

En nou mocht jij je misschien afvragen, wat heeft deze tip met Chromebooks te maken.

Nou, om te beginnen kun je deze website natuurlijk lekker bekijken vanaf jouw Chromebook, lekker vanuit de Chrome browser, of een andere alternieve browser als je dat wilt.

En tevens, als je heel goed kijkt naart de foto’s van de website van Saskia, dan zie je dat ze zelf dus ook een Chromebook gebruikt. Naar de looks ervan schat ik dat het een Acer Chromebook is. Alle foto’s op de website en video’s van haar kanaal worden bewerkt (geĆ«dit) op een Chromebook.

4

Wish list

Google Keep

Maak een lijst met kerstcadeautjes die je wilt kopen of geven, en sla deze op in Google Keep of een andere notitie-app. Zo kun je de lijst makkelijk raadplegen en bijhouden wat je al hebt gekocht of gegeven.

5

Foto-album

Google Foto's

Maak een foto-album met foto’s van de kerstviering van vorig jaar of andere leuke kerstmomenten, en deel dit album met familie en vrienden via Google Foto’s.

6

Kerstkaarten

Canva

Maak een kerstversiering met behulp van een app zoals Canva. Hiermee kun je afbeeldingen en teksten combineren om bijvoorbeeld een kerstkaart, kerstwens of kerstkrans te ontwerpen.

7

Kerstmuziek

Spotify

Luister naar kerstmuziek via een muziekstreamingdienst zoals Spotify of YouTube Music. Zo kun je in de kerststemming komen terwijl je werkt of online bent.

8

Kerstrecepten

Google Keep

Zoek naar lekkere kerstrecepten en bewaar deze in een app zoals Google Keep, zodat je ze later makkelijk kunt raadplegen als je aan het koken bent. Zo kun je bijvoorbeeld nieuwe kerstgerechten uitproberen of traditionele recepten opfrissen.


Zoals je ziet, zijn er veel manieren waarop je een Chromebook kunt gebruiken om in de kerstsfeer te komen en leuke kerstactiviteiten te ondernemen. Probeer gerust eens wat van deze ideeƫn uit en laat je inspireren!

Ik wens je (alvast) hele prettige Kerstdagen. šŸ™‚

Foto credits: WallpaperCave, Etsy, Christmaholic