De HP Chromebook x2 heeft een 12,3-inch scherm (de grotere iPad Pro heeft een 12,9-inch scherm) en het touchscreen scherm kan losgemaakt worden van het toetsenboord. Het toetsenbord wordt met stevige magnetische scharnieren aan het beeldscherm geklikt. Wanneer je het apparaat opendoet dan zal het scharnier naar onder meebuigen en zo de laptop iets schuin neerzetten voor meer gebruiksgemak. Volgens HP is hij hierdoor ook prettiger in gebruik op de schoot omdat het meer stevigheid geeft.

Deze HP Chromebook x2 staat ook in de lijst met beste Chromebooks elders hier op Chromebookenzo.nl

HP Chromebook x2, specificaties

Hij draait op een Intel processor met 4GB aan werkgeheugen (ondersteuning tot 8GB) en 32GB aan interne opslag. Met een SDkaart kun je de opslag uitbreiden naar 256GB. Het IPS-scherm van deze Chromebook x2 is 12,3 inch groot (2400×1600) en je kunt er zowel met touch (vingers) als met een pen op werken. Boven het scherm zit een 5 megapixel WideVision-camera en aan de achterzijde vinden we een 13 megapixelcamera. Aan de zijkant zien we twee USB C-poorten, een slot voor de microSD-kaart en een ingang voor een mini-jack. De accu moet minimaal 10,5 uur mee gaan op een enkele lading.

iPad Pro / Microsoft Surface Book killer?

Het grote voordeel van deze HP Chromebook x2 t.o.v. de Apple iPad Pro is dat het volledige pakket standaard beschikbaaris – maar dan veel goedkoper: de Chromebook x2 kost ca. $ 599 (USA) in de basisconfiguratie en is standaard met toetsenbord en stylus. De iPad (weliswaar met 64GB aan interne opslag) heb je in deze zelfde configuratie voor pakweg het dubbele. De Hp Chromebook x2 zal verder ook concurreren met Surface Book van Microsoft. (we zullen hier binnenkort een uitgebreidere vergelijking over maken)

Conclusies

Hoe dan ook, waar Chromebooks (inclusief de Acer Tab 10) zich tot nu toe vooral concentreren op studenten, richt deze HP Chromebook x2  zijn pijlen vooral ook op de professionele/zakelijk gebruikers.

Beschikbaarheid

In de Verenigde Staten gaat de basisuitvoering van de Chromebook x2 met 12,3 inch (2400 x 1600 pixels) scherm 599 dollar kosten. Of we deze Chromebook x2 ook in de Nederlands en Belgische winkels zullen zien is nog onbekend.

Foto/product credits:
Blog afbeelding: HP
Officieel persbericht HP