In navolging op Google’s recente introductie van het Chromebook Plus merk, introduceert HP twee nieuwe modellen, waarvan zoals het er nu naar uit ziet in ieder geval één ook snel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Er is nog niet veel bekend, maar deze HP Chromebook Plus 15.6 is dus in ieder geval zoals het modelnummer al heeft verraden, een van de minder voorkomende XL formaat Chromebooks, met zijn 15,6 inch scherm. Niet vreemd voor dit formaat is het dan ook dat het een ‘gewone’ clamshell betreft.

Specificaties HP Chromebook Plus 15.6

  • Intel® Core™ i3, 8 GB RAM, 256 GB SSD opslag.
  • Het 15,6-inch scherm met high-definition IPS-technologie biedt een vloeiende kijkervaring vanuit elke hoek, met een refresh rate tot wel 144Hz.
  • Full-HD camera, camerashutter en mute-knop voor de microfoon.
HP Chromebook Plus 15.6 2

Voor het andere model, de HP Chromebook Plus x360 14, moest voor de Benelux de afweging worden gemaakt of er in de markt momenteel nog ruimte is voor het 14 inch model, hierop is besloten dat voor HP niet het geval is. Maar wat niet is, kan altijd nog komen! 🙂

Mijn verwachtingen zijn hoog voor deze release. En ik geloof dat het een slimme zet van HP is om als eerste deze meer XL +15 inch Clamshell Chromebook Plus in Nederland en de Benelux te introduceren. Dankzij zijn grootte, die net iets boven het gemiddelde van de Chromebooks ligt, en het feit dat het een echte Plus-versie is met alle bijbehorende hardware- en softwarevoordelen, is het een aantrekkelijke keuze van een reeds gerenommeerd merk. Over de HP Chromebook Plus x360, 14 gesproken – zelfs zonder de Plus-label heeft deze al een goede reputatie en is al beschikbaar in Nederland.

Beschikbaarheid en review?

De HP Chromebook Plus 15.6 is sinds november 2023 beschikbaar voor een prijs vanaf 599,- euro.

Bronnen:
Google