Maak kennis met de Google Pixelbook Go, Google’s nieuwste eigen Chrome-OS laptop. Google introduceert hiermee een vernieuwde kijk op het traditionele laptopontwerp. Met de Pixelbook Go speelt Google veel meer in op de sterke punten van het cloudgebaseerde besturingssysteem, en met een veel toegankelijkere prijs!

Google Pixelbook Go heeft trekjes van Macbook

De nieuwe update heeft hier en daar wel de trekjes van een MacBook. Het binnendek van deze Chromebook heeft een normaal toetsenbord, een groot trackpad aan de onderkant en een strook luidsprekergrills aan weerszijden van het toetsenbord. Zelfs de vergelijkbare scharnierconfiguratie voor het scherm en een uitsparing aan de voorkant zodat je het laptopscherm gemakkelijk kunt openen.

Google Pixelbook Go Just Black

Vernieuwend design

Verder heeft deze Pixelbook Go een touchscreen en een toetsenbord dat net zo comfortabel is als het originele Pixelbook-toetsenbord. Echt verniewend is de geribbelde onderkant, in plaats van veel traditionele laptops met rubberen voetjes.

Google_Pixelbook_Go_ribbels

Dun en licht

Het scherm is een 13,3-inch paneel en de hele Pixelbook Go weegt ongeveer 1 kg en is slechts 13 mm op het dikste punt. Dat maakt het lichter dan de originele Pixelbook, maar toch heeft Google een 15 procent grotere batterij in de Pixelbook Go weten te verwerken. Google belooft een batterijduur tot 12 uur en met de meegeleverde lader kan de Pixelbook Go binnen slechts 20 minuten de laptop opladen voor een gebruik van twee uur.

Google Pixelbook Go – Specificaties

De Pixelbook Go heeft één hoofdtelefoonaansluiting en twee USB-C-poorten. Dat is een vrij beperkte connectiviteit, maar niet ongebruikelijk voor dunne en lichte notebooks (ook erg MacBook-achtig). De Pixelbook Go is verkrijgbaar vanaf $ 649 voor een model met een Full HD (1,920 x 1,080) touchscreen, Core m3-processor, 8 GB RAM en 64 GB opslag. Het kan verder worden geconfigureerd met een Core i5- of i7-processor, samen met maximaal 16 GB RAM en tot 256 GB opslag. En een 4K-scherm. De meest uitgebreide Pixelbook Go kost $ 1.399.

Hoewel $ 649 nog steeds duurder is dan de meeste Chromebooks die tegenwoordig beschikbaar zijn, licht het wel in lijn met de meer premium, high-end Chromebooks die momenteel worden gemaakt door andere fabrikanten zoals Acer, HP en Dell.

Beschikbaarheid

De Pixelbook Go is vooralsnog alleen beschikbaar in US en Canada. Daar kun je vanaf vandaag pre-orders plaatsen via de online winkel van Google, in de kleuren “just black” en “not pink”.

Google_Pixelbook_Go_Just-black_Not-pink

Vanaf Januari 2020 moet deze Google Pixelbook Go ook in de UK verkrijgbaar zijn. Kun je niet wachten :), bekijk dan de blog over de Beste Chromebook 2019, een lijst met 12 modellen in alle prijsklassen

Foto’s: Google