Als Chromebook-gebruiker heb je waarschijnlijk gemerkt dat het vinden van de juiste chat-app een uitdaging kan zijn. Met de overvloed aan keuzes die er zijn, kan het moeilijk zijn om de beste app te vinden die past bij jouw behoeften. Maar zoek niet verder dan Google Messages! Hier zijn enkele redenen waarom het de perfecte chat-app is voor Chromebook-gebruikers.

Google-Messages

Google lanceerd is in 2014 deze sms-app voor Android-telefoons onder de naam Google Messenger. In 2016 werd de app hernoemd naar Google Messages om verwarring met Facebook Messenger te voorkomen. Maar de App is ook bekend als “Messages by Google“. Het is een berichten-app die is ontwikkeld en wordt beheerd door Google en die beschikbaar is op Android-telefoons en als web-app op computers via de Google Messages-website.

Standaard geïnstalleerd op Chromebooks

Een van de grootste voordelen van Google Messages is dat het al standaard is geïnstalleerd op de meeste Chromebooks. Dit betekent dat je het niet apart hoeft te downloaden of installeren. Je hoeft alleen maar in te loggen op je Google-account en je kunt meteen aan de slag. Het is super eenvoudig!

Chat vanuit je Chromebook

Een ander voordeel van Google Messages is dat het een web-app is, wat betekent dat je het kunt openen vanuit je Chrome-browser op je Chromebook. Dit is handig als je niet altijd je telefoon bij de hand hebt en toch snel wilt reageren op berichten. Je kunt ook gewoon doorgaan met chatten op je laptop als je telefoon leeg is, zoekgeraakt, of als je hem gewoon even niet bij de hand hebt.

Sync met smartphone

Als je al gebruikmaakt van Google Messages op je smartphone, is het super eenvoudig om het ook op je Chromebook te activeren en te synchroniseren.

Om te beginnen, zorg ervoor dat je bent ingelogd op hetzelfde Google-account op zowel je smartphone als je Chromebook. Open vervolgens Google Messages op je smartphone en tik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek van het scherm. Selecteer “Berichten voor web” en volg de instructies om een QR-code te scannen met je Chromebook-camera.

Link naar website: https://messages.google.com/web/authentication

QR-code-scanner-Google-Messenges

Als je dat eenmaal hebt gedaan, zou je Google Messages op je Chromebook moeten kunnen openen en beginnen met chatten. Het beste van alles is dat alle gesprekken, contacten en instellingen automatisch worden gesynchroniseerd tussen je smartphone en Chromebook. Dit betekent dat je naadloos kunt overstappen tussen apparaten zonder je zorgen te maken over het verliezen van belangrijke berichten.

RCS-berichten

Google Messages ondersteunt RCS-berichten, wat staat voor Rich Communication Services. Dit biedt veel voordelen ten opzichte van standaard sms-berichten, zoals de mogelijkheid om leesbevestigingen te ontvangen, te zien wanneer iemand aan het typen is, en afbeeldingen en video’s te versturen zonder de kwaliteit te verliezen. Het is een geweldige manier om met vrienden en familie in contact te blijven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de beperkingen van sms-berichten.

Synchroniseer berichten op al je apparaten

Met Google Messages kun je ook berichten synchroniseren op al je apparaten, zodat je altijd toegang hebt tot je gesprekken, ongeacht waar je bent. Dit betekent dat je kunt beginnen met chatten op je Chromebook en vervolgens naadloos kunt overstappen naar je telefoon zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het missen van belangrijke berichten.

Geweldige functies

Google Messages heeft ook een aantal geweldige functies, zoals de mogelijkheid om berichten in te plannen, slimme antwoorden te gebruiken en je berichten te categoriseren, zodat je gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt. Het is een handige en gemakkelijke manier om georganiseerd te blijven, zelfs als je veel berichten ontvangt.

Conclusie

Dus, nu je alles weet over Google Messages en waarom het zo geweldig is voor Chromebook-gebruikers, is er maar één ding over: het uitproberen! Dus laat die oude sms-berichten achterwege en zeg hallo tegen RCS-berichten, slimme antwoorden en georganiseerde gesprekken. Met Google Messages ben je altijd verbonden en kun je chatten vanaf je Chromebook, je telefoon en elk ander apparaat dat je bij de hand hebt. Dus waar wacht je nog op? Tijd om te chatten!

Een ander alternatief is om the chatten op een Chromebook is o.a. Whatsapp. Ik heb hier ook een blog over geschreven die je hier kunt lezen.