De afgelopen jaren is het belang van videoconferentiesoftware enorm toegenomen, en een van de beste opties op de markt is Google Meet. Deze software vervangt eerdere producten zoals Duo en Hangouts Meet, maar werkt enigszins anders en biedt speciale functies voor meer geavanceerde gebruikers.

Het maakt naadloos deel uit van het Google-ecosysteem en is perfect afgestemd op de Chromebook-ervaring. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over het gebruik van Google Meet op je Chromebook, zodat je effectief kunt communiceren en samenwerken met je team.

Google-meet-vergadering-op-chromebook

Dus, hoe gebruik je Google Meet en welke speciale functies biedt het? Lees verder voor een uitgebreide inleiding en enkele Chrome-extensies die ik je zou aanbevelen om de ervaring tijdens je vergadering nog verder te verbeteren.

Toegang krijgen tot Google Meet op je Chromebook

Het gebruik van Google Meet op een Chromebook is uiterst eenvoudig, aangezien je geen aparte software hoeft te installeren. Volg deze stappen om Google Meet te openen en te gebruiken op je Chromebook:

 1. Open je Chromebrowser op je Chromebook en ga naar meet.google.com.
 2. Log in met je Google-account. Als je al bent ingelogd met je Google-account op je Chromebook, word je automatisch ingelogd bij Google Meet.

Stap 2: Navigeren door de Google Meet-interface

De Google Meet-interface is intuïtief en eenvoudig te navigeren. Hier is een kort overzicht van de belangrijkste onderdelen van de interface:

 1. Nieuwe vergadering: Klik op de knop ‘Nieuwe vergadering’ om een nieuwe vergadering te starten, een vergadering te plannen of deel te nemen aan een vergadering met een code of link.
 2. Geplande vergaderingen: In dit gedeelte zie je een overzicht van de vergaderingen die gepland staan in je Google Agenda. Klik op een vergadering om deel te nemen.
 3. Instellingen: Klik op het tandwielicoontje in de rechterbovenhoek om je audio- en video-instellingen te configureren voordat je deelneemt aan een vergadering.

Stap 3: Deelnemen aan een Google Meet-vergadering

Om deel te nemen aan een Google Meet-vergadering op je Chromebook, volg je deze stappen:

 1. Klik op de vergadering in het gedeelte ‘Geplande vergaderingen’ of voer de vergadercode of -link in als je deze van tevoren hebt ontvangen.
 2. Controleer je audio- en video-instellingen voordat je deelneemt aan de vergadering. Je kunt je microfoon en camera uitschakelen als je dat wilt.
 3. Klik op ‘Nu deelnemen’ om de vergadering te betreden.

Stap 4: Google Meet functies en tips

Nu je bekend bent met de basisprincipes van Google Meet, is het tijd om enkele geavanceerde functies en tips te verkennen om je online vergaderervaring te verbeteren:

 1. Presentaties delen: Klik op ‘Presentatie’ in de rechterbenedenhoek van de vergadering om je scherm te delen met de andere deelnemers. Je kunt kiezen om je hele scherm, een specifiek venster of een specifiek tabblad in Chrome te delen.
 2. Tekstchat: Gebruik de chatfunctie aan de rechterkant van de vergadering om berichten te sturen naar andere deelnemers. Dit is handig voor het delen van links, het stellen van vragen of het geven van feedback zonder de vergadering te onderbreken.
 3. Ondertiteling: Google Meet biedt live ondertiteling om je vergadering toegankelijker te maken. Klik op ‘Ondertiteling’ in de rechterbenedenhoek van de vergadering om deze functie in of uit te schakelen.
 4. Deelnemers beheren: Als je de organisator van de vergadering bent, kun je deelnemers beheren door op het pictogram ‘Mensen’ te klikken. Je kunt deelnemers dempen, verwijderen of de presentatiemodus toewijzen.
 5. Achtergronden wijzigen: Voeg een vleugje persoonlijkheid toe aan je vergadering door je achtergrond te wijzigen. Klik op het tandwielicoontje om de instellingen te openen en kies ‘Wijzig achtergrond’ om een virtuele achtergrond in te stellen.

Als je op zoek bent naar de perfecte Chromebook om optimaal gebruik te maken van Google Meet, bekijk dan zeker onze gids over het kopen van een Chromebook en ontdek de beste Chromebooks op de markt.

Conclusie

Google Meet is een uitstekend hulpmiddel voor online vergaderingen en videoconferenties, vooral voor Chromebook-gebruikers. Met de bovenstaande stappen en tips ben je helemaal klaar om effectief te communiceren en samen te werken met je team via Google Meet op je Chromebook. Profiteer van de naadloze integratie tussen Google Meet en je Chromebook en ontdek de voordelen van efficiënt en productief teamwerk.

Met de in dit artikel besproken stappen en tips ben je helemaal klaar om het beste uit Google Meet te halen op je Chromebook. Of je nu een student, professional of docent bent, Google Meet kan je helpen om je teamwerk te optimaliseren en je productiviteit te verhogen.

Dus, waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Google Meet op je Chromebook en ervaar zelf hoe eenvoudig en krachtig online samenwerken kan zijn.

Foto credits: Google