Google heeft onlangs een officieel inruilprogramma voor Chromebooks geïntroduceerd in Nederland. Dit programma biedt zowel bedrijven als particulieren de mogelijkheid om hun oude apparaten in te ruilen bij reBuy, een bedrijf dat refurbished apparaten in Europa verkoopt, tegen een financiële vergoeding. In deze blogpost gaan we dieper in op het inruilproces en de voordelen ervan.

Hoe is het inruilprogramma tot stand gekomen?

reBuy is door Google gekozen als partner voor het officiële inruilprogramma voor Chromebooks in Nederland. Deze samenwerking stelt beide bedrijven in staat om samen te werken aan duurzaamheid en circulariteit van Chromebook-producten.

Dit initiatief komt mij niet als een verrassing, aangezien tweedehands- en refurbished Chromebooks een uitstekend alternatief vormen voor het aanschaffen van een gloednieuwe Chromebook. Ze zijn niet alleen voordeliger, maar dragen ook bij aan een duurzamere wereld. Het dan ook niet zo vreemd dat er ruimte is voor een initiatief als dit. Het is bovendien bijzonder leuk om te zien dat Nederland een voortrekkersrol vervult in deze ontwikkeling.

Hoe werkt het inruilprogramma voor Chromebooks?

Het inruilproces van je Chromebook is eenvoudig en bestaat uit de volgende stappen:

Surf naar de officiële website van het inruilprogramma: https://www.rebuy.nl/chromebook

  1. Voer de fabrikantnaam van jouw Chromebook in (klik op een van de logo’s)
  2. Selecteer het model van je Chromebook.
  3. Geef de staat van het apparaat aan, waarna reBuy direct een vergoeding berekent en voorstelt.

Ga je akkoord met de voorgestelde vergoeding, vul dan de dag, tijd en locatie in waarop reBuy de Chromebook(s) op dient te halen. Zorg ervoor dat je de conditie van de Chromebook(s) naar waarheid invult en deze naar fabrieksinstellingen terugzet.

Alhoewel een officiële inruilprogramma via reBuy het allemaal super makkelijk maakt, kun je natuurlijk ook gewoon zelf je Chromebook opknappen en verkopen. Voor als je dat van plan bent, bekijk dan mijn eerder blogpost ‘zelf je Chromebook verkopen’ die ik onlangs hierover heb geschreven. Hier is meer informatie over het verkoopproces en tips om het meeste uit je verkoop te halen.

Conclusie

Het officiële Chromebook inruilprogramma is een uitstekende kans voor zowel bedrijven als particulieren die op zoek zijn naar een handige en comfortabele manier om hun oude Chromebook(s) in te ruilen. Door je oude Chromebook in te ruilen, profiteer je niet alleen van een financiële vergoeding, maar ook een nieuwe Chromebook kopen wordt zo weer iets makkelijker. Dit programma neemt de stress en het gedoe van het zelf verkopen van je apparaat weg en zorgt ervoor dat je snel en eenvoudig een upgrade kunt maken naar een nieuwere Chromebook. Kortom, het Chromebook inruilprogramma is een win-win situatie voor iedereen die zijn oude Chromebook kwijt wil en misschien een nieuwe wil kopen.

Als je overigens een nieuwe Chromebook wil uitkiezen, bekijk dan ook mijn blog met de beste Chromebooks eens op deze website.

PS: Alhoewel het inruilprogramma momenteel alleen beschikbaar is in Nederland, heeft Google aangekondigd dat het programma in de toekomst wordt uitgebreid naar andere landen en om te beginnen in de Benelux-regio. Houd onze blogs in de gaten voor updates over de uitbreiding van het inruilprogramma!

Foto credits
Thumbnail afbeelding: screenshot van de website van het officiele inruilprogramma