Er is nogal wat te doen geweest (en nog steeds) over Fortnite, zo is Fortnite niet meer beschikbaar op iOS sinds Apple het in augustus 2020 uit de App Store heeft gehaald. En meer specifiek voor het platform Chrome/Android, ook hier was Fortnite uiteindelijk niet te downloaden via de originele Playstore van Google. Je kun wel een zogenaamde APK downloaden via de website van Epic (de makers van Fortnite). Dat werkt prima op de meeste Android phones, maar Chromebooks zijn niet ondersteund voor deze manier van werken.

Maar nu kun je Fortnite weer spelen dankzij een gesloten bètaversie van Nvidia’s GeForce Now cloud gaming-service . Met deze gesloten bèta speel je een voor mobiel geoptimaliseerde versie van de game. Als je Fortnite al eerder op iOS of Android hebt geprobeerd, zal de lay-out vertrouwd moeten aanvoelen – de ervaring is goed ontworpen voor touchscreen, met gemakkelijk te navigeren menu’s en grote bedieningselementen op het scherm. Deze GeForce Now-versie ondersteunt ook controllers.

De game voelt net zo responsief en ik heb geen problemen gehad met latentie. Alhoewel dit natuurlijk wel kan variëren op basis van jouw internetverbinding. Eerlijk gezegd is de grootste klacht bij het spelen van Fortnite op GeForce Now op een Android of iPhone dat het scherm te klein aanvoelt. Dat kunnen we de streamingdienst natuurlijk niet kwalijk kan nemen. En de oplossing is uiteraard, speel het op een Chromebook of tablet!

Ik denk dat Epic Games samen met Nvidia een uitstekende oplossing gevonden hebben. Fortnite is een actie-intensieve game en vereist snelle reflexen en snel denken, maar deze voor aanraking geoptimaliseerde versie van de game, gestreamd vanuit GeForce Now speelt alsof hij op mijn Chromebook is geïnstalleerd.

Het is vooralsnog onduidelijk wanneer deze GeForce Now-versie op grotere schaal beschikbaar zal komen. Je moet toegang tot de gesloten bèta aanvragen en toegang is niet gegarandeerd, zegt Nvidia op haar website . De bèta loopt ook maar voor een vage “beperkte tijd”. Maar als je op je Chromebook op het nieuw omgedraaide Fortnite- eiland wilt springen , waarom zou je je niet aanmelden voor de gesloten bèta.