Dit is een van de futures waar ik al heel lang op wacht. En eindelijk zie ik het vandaag in de status area tevoorschijn komen, als de zon achter langzaam wegtrekkende bewolking. Ok, dat is een beetje wollig allemaal, dus ik zal wat concreter worden. :)

Google heeft deze functionaliteit al heel lang achter een zogenaamde vlag (experimentele functies) staan, maar ik ben blij te zien dat Google dit nu aan het uitrollen is naar de officiële versie van Chrome OS.

Zoals je zult begrijpen ben ik een fanatieke Chrome OS liefhebber, maar in dit geval snap ik niet waarom Google dit niet veel eerder heeft gedaan. Het is geen rocket-science en je treft het op iedere Windows-computer of laptop. En het nogal wiedes, want het is gewoon makkelijk en te allen tijde even snel een datum te checken rechtsonderaan je scherm.

Chrome-os-status-area-kalender

Ideaal, je ziet nu de zowel de tijd, als ook de datum, en als je op die laatste klikt dan krijg je een kalender waar even snel doorheen kunt scrollen.

En als je op een specifieke datum klikt, dan kun je eventueel ook gelijk door naar je Google kalender.

Dit is super simpel, maar oh zo handig.