Er zijn tegenwoordig echt mega-veel muziek online streamingsdiensten beschikbaar. Veel daarvan werken ook gewoon via je webbrowser. Het is dan ook niet zo gek dat veel mensen rechtstreeks naar hun favoriete muziek luisteren via Google Chrome. Als het ontbreken van een online equalizer iets is wat jij hierbij mist, dan is is hier de oplossing: Ears Audio Toolkit!

Ears is een online equalizer, een chrome-extensie waarmee je de audio van elk tabblad in je Chrome-browser naar gelang kunt instellen. Met de Ears Audio Toolkit kun jij bepalen welke van de tabbladen door de equalizer moeten worden beïnvloed. Alle geselecteerde tabbladen worden keurig in het hoofdvenster samengevat weergegeven.

Download Ears online equalizer voor Chrome OS (Chromebook) hier

Online Equalizer Presets

Het kan even duren om de equalizer te configureren totdat het geluid precies goed is, maar je kunt jouw instellingen vervolgens opslaan middels een preset en ze op elk gewenst moment direct laden. Deze presets worden weergegeven in het hoofdvenster en je kunt er net zo veel maken als je wilt. Zo kun je naar allerlei verschillende soorten muziek luisteren zonder constant aanpassingen te maken.

Om een ​​nieuw tabblad toe te voegen, hoef je die alleen maar te selecteren en de Ears online equalizer te openen

Volume boost!

De Ears online equalizer extension werkt ook geweldig als een eenvoudige volume booster. Je kunt de middentonen gewoon omhoog schuiven om het algehele audioniveau te verhogen of te verlagen.

Let wel op want de volumes kunnen door aanpassingen met de Ears Chrome-extensie behoorlijk luid worden!

De Big bang theory (Netflix) knalt uit de luidsprekers

Ik gebruik het zelf als wij thuis naar series kijken via Netflix op mijn vrouw d’r Acer Chromebook Spin 11. Het volume wat standaard uit de luidsprekers van deze Chromebook komt is helaas veelal niet toereikend. Maar met de Ears app is dat probleem dus opgelost!

Semi-prefesionele online equalizer!

Ears Audio Toolkit biedt je een behoorlijk indrukwekkende audio-equalizer welke zeker de goedkeuring zal dragen van de meeste audiofielen. Je kunt het geluidsniveau bij specifieke frequenties verlagen of verhogen door de groene stippen te verplaatsen, terwijl de filters links en rechts (weergegeven als paarse stippen) alle bas en hoge tonen beïnvloeden.

Ik gebruik deze extensie zelf al sinds jaren en alle websites die ik tot nu toe heb gebruikt in combinatie met Ears (o.a. Soundstrap) werken prima. Dat in tegenstelling tot wat ik lees in de recensies en support-area in de Chrome Web Store over deze app. Maar ik  hebtot dusver nog geen enkele problemen ondervonden. (laat het alsjeblieft weten in de reacties hieronder als jij wel problemen tegenkomt!?)

Q-factor

Bovendien kun je de Q-factor bepalen. Dit bepaalt de bandbreedte die wordt geknipt of versterkt door de Shift-toets ingedrukt te houden terwijl je de punten versleept.

Crash Course: Online equalizer

De ervaring leert dat de schuifjes van een online equalizer het beste kunnen staan in de stand van een smiley. Dat wil zeggen, links en rechts iets omhoog, en de middentonen iets lager gezet. :)

De menselijk stem produceert voornamelijk geluid in de middentonen. Dus als je zang of stemgeluiden goed wilt laten doorkomen, zet dan juist de middenschuiven iets omhoog.

Klassieke muziek verliest met weggedrukte hoge tonen vaak aan intensiteit, terwijl pop juist meer bas kan gebruiken.

Conclusies

Ears Audio Toolkit is een geweldige Online Equalizer extensie. Een geschenk voor iedere muziekminnende Google Chrome-gebruiker die naar zijn favoriete nummers luistert via een van de vele mziek streamingsdiensten. Het voegt een proefesioneel ontworpen online-equalizer toe aan jouw webbrowser. En het stelt je in staat om ieder tabblad naar jouw individuele wensen af te stellen.

Foto credits:
Vaux Audio