25 juli 2021 |

Als je de Chrome Browser of Chrome OS (Chromebook) gebruikt, dan ben je ongetwijfeld geen onbekende met het ingebouwde Dino-spel dat automatisch start wanneer je verbinding met het internet wordt verbroken. Deze Dino-game (ook wel running T-rex game) is al jaren een constante metgezel om je tijd te doden.

Het spel heeft over het algemeen niet veel variatie of nieuwe ontwikkeling doorgemaakt, behalve dan eens een feesthoedje tijdens zijn 5e verjaardag. Maar nu is het Dino-spel dus flink uitgebreid, en wel om de Olympische Spelen van 2021 in Tokio te vieren.

Start gewoon een nieuw spel door naar chrome://dino te gaan en je zult snel zien dat een van de eerste obstakels die je tegenkomt een fakkel is. Spring er niet overheen! Ren er direct tegenaan en je dino op het scherm wordt getransporteerd naar een van de nieuwe game-ervaringen binnen dit spel.

Deze spin-off werd een paar dagen geleden ontdekt door een Reddit-gebruiker. Je komt van het ene in het andere spel terecht: horden springen, zwemmen, paard springen, gymnastiek, surfen, etc.

Het spel is over de gehele linie genomen gewoon hetzelfde als de klassieke versie; dus vooral rennen, springen en duiken. Toch is dit nieuwe jasje waarin het sympathieke Dino-spel is gestoken, een leuke twist aan het anders best wel beetje saaie spel. :)

Bekijk het snel via chrome://dino voordat het verdwijnt.