11 oktober 2021 |

Er zijn al geruime tijd geruchten dat Chromecast met Google TV ondersteuning zou krijgen voor het wisselen van profielen onder meerdere gebruikers, maar in plaats daarvan waren er tot nu toe alleen kinderprofielen. Hoewel dat zeker nuttig was voor veel gezinnen die het streamingplatform van Google gebruiken, was de mogelijkheid om afzonderlijke samengestelde volglijsten en individuele aanbevelingen onder de volwassenen thuis tot nu toe niet mogelijk. Let wel, tot nu toe! 🙂

Want Google TV krijgt vanaf nu dus de mogelijkheid om gepersonaliseerde profielen op de startpagina te ondersteunen, compleet met aanbevelingen op maat. (of je dat nou leuk vindt of niet!🤔)

Ook zal de screensaver-achtige functie “Ambient Mode” worden uitgebereid door meer gepersonaliseerde informatie en aanbevelingen toe te voegen. Jouw TV houdt je vanaf nu dus bijvoorbeeld op de hoogte van informatie op basis van jouw profiel over zaken als het weer, nieuws, sport en meer.

Ondersteuning voor profielen en “Ambient Mode” wordt binnenkort uitgerold op Chromecast met Google TV en Google TV’s van Sony en TCL . Profielen zullen wereldwijd beschikbaar zijn, maar de “Ambient Mode” zal vooralsnog alleen in de VS beschikbaar zijn.

Als je meer wil weten check dan de aankondiging op Google’s eigen blog, the key word!

Foto: van Dario via Unsplash