Een recente update van Chrome OS brengt grote verbeteringen voor de navigatie in tabletmodus. Nu, er steeds meer Chrome OS-tablets of 2-in-1-devices uitkomen, heeft Google er voor gezorgd dat je vanaf nu ook met Android-achtige swipes door het besturingssysteem kan bladeren.

De nieuwste versie van Chrome OS introduceert een swipe gebaar om je naar het home-scherm (of naar je apps) te brengen.

Gohome_chrometablet-gestures-1

Swipe omhoog en houd vast om tussen ​​apps te schakelen.

https://www.blog.google/products/chromebooks/whats-new-april2020/#:~:text=Navigate%20tablet%20mode%20with%20gestures&text=Swipe%20up%20from%20the%20bottom%20of%20your%20screen%20and%20hold,between%20web%20pages%20faster%20now.

Swipe vanaf de linker- of rechterkant (voornamelijk vanuit de Chrome browser) om terug te gaan naar het vorige scherem, of juist weer een scherm verder.

Er is ook een mini-swipe beweiging vanaf de onderkant die je een quick-dock met je belangrijkste apps laat zien. Nogmaals, veel van deze gestures zijn praktisch identiek aan de nieuwe gestures van Android.

Naast al deze nieuwe gestures voegt deze nieuwe build van Chrome OS ook nog een meer touch-vriendelijke strook voor al je geopende tabs toe aan de Chrome-browser. In de onderstaande afbeelding ziet je deze tabbladen-strook, die bovenaan Chrome wordt weergegeven en waarmee je de indeling kunt wijzigen door ze aan te raken en te slepen of een tabblad te sluiten door ze simpeleweg omhoog (van het scherm af) te vegen.

Deze nieuwe Chrome tablet-ervaring is gelanceerd en er is een duidelijke connectie met de komst van de nieuwe Lenovo Chromebook Duet. Er wordt met smacht uitgekeken naar deze nieuwe chrometablet die al veel vergeleken wordt met Google’s Pixel slate en zelfs de iPad Pro. Als je nieuwsgierig bent waarom, lees dan vooral mijn blog hierover.

Foto credits:
Photo by LinkedIn Sales Navigator on Unsplash