Nieuws | 23 september 2020 |

De Gaming-divisie van Talpa lanceerde vandaag het nieuwe streaming-platform: Playtime. Dit is een volledig nieuw, puur Nederlands online streaming platform voor veilig en vertrouwd gamen voor het hele gezin.

?c=32462&m=1727742&a=384130&r=chromebook proof&t=html

Waar andere platforms zoals Stadia.com (Google) en GeForce.com (Nvidia) zich richten op de zogenaamde hardcore of triple-A games, zo heeft Talpa zicht vooral gericht op de zogenaamde casual games. Dit zijn spelletje die bedoeld zijn voor een groter publiek en die je doorgaans zonder al teveel moeite en speciale skils gewoon direct kunt spelen. Met andere worden, eventjes snel het spelletje inladen en gamen maar.

Veilig en vetrouwd gamen voor het hele gezin

Het platform biedt een uitgebreid aanbod van meer dan 300 spelletjes, voor jong en oud. Het aanbod bestaat onder andere uit klassiekers van Atari, maar er is ook veel exclusieve Nederlandse content van merken als Lingo, Denksport, Kikker en Dolfje Weerwolfje en content van internationale merken als Disney, Cartoon Network en Nickelodeon.

Screenshot 2020 09 24 at 10.43.25

Playtime is cross platform en daarmee dus speelbaar op je smartphone, tablet en PC, maar natuurlijk ook op een Chromebook. Het platform is volledig online – gewoon alles in je browser…, hoe chrome/chrome-os/chromebook is dat.

Denk ‘Netflix’ maar dan voor gamen

Playtime.nl is bovendien echt super gemakkelijk op te starten en bovendien super kindvriendelijk. Het biedt een veilige kids-omgeving waar ouders een los kids-profiel kunnen instellen, naast het hoofdprofiel dus. Hierbij zijn de verschillende profielen ook af te schermen met een pincode. Zo kunnen kinderen enkel spelletjes spelen die voor hen geschikt zijn.

Wat maakt Playtime.nl uniek?

Playtime onderscheidt zich door specifieke focus op de Nederlandse consument.’ Een landelijke tv-campagne, digital en social advertenties moeten de introductie ondersteunen. De tv-commercial van Playtime is een samenwerking tussen het Bureau van Talpa Network en regisseur Michael Middelkoop.

Talpa Gaming is al langer uitgever van diverse apps en casual gaming platformen zoals bijvoorbeeld ook Spele.nl, Governor of Poker en Funnygames.nl. Maar Playtime.nl is gewoon van een heel ander niveau. De games zijn gewoon veel beter, het ziet er allemaal strak en modern uit en je hebt geen last van reclames zoals je dat wel ziet bij spele.nl en funnygames.nl. Ik denk dat Talpa (in samenwerking met Azerion) hier een potentiele succesformule heeft gevonden.

Maar wie of wat zijn Talpa Gaming en Azerion?

Mediareus Talpa Network en technologiebedrijf Azerion hadden eind 2019 al aangekondigd dat ze gingen samenwerken op het gebied van casual gaming. De ondernemingen richten hiervoor op 1 december een Nederlandse joint venture op met de naam ‘Talpa Gaming, powered by Azerion‘.

Tot de bekendste games van de joint venture behoren Governor of Poker en Hotel Hideaway. Het overigens ook Nederlandse Azerion, is een techbedrijf in de media- en entertainmentsector met een sterke nadruk op gaming. Zij zijn ook eigenaar van sociaalnetwerksite Habbo Hotel en het videobedrijf Zoomin.tv.

Het totale portfolio omvat ruim negenduizend games. Gebruikers kunnen die spelen op de websites Spele.nl en Funnygames.nl. De bedrijven kondigden ook aan dat er ‘gefaseerd’ nieuwe spelletjes bij zullen komen. Louise van Nispen, tot voor kort director data bij Talpa Network, is benoemd tot ceo en vormt samen met Robbert Oomens en Age Sluis het management van de nieuwe onderneming. Talpa noemt casual gaming ‘een essentiële pijler’ van het bedrijf.

Online gamen is de snelst groeiende vorm van entertainment

Volgens ceo Louise van Nispen van Talpa Gaming is online gamen inmiddels de snelst groeiende vorm van entertainment.

Persoonlijke ervaringen

Playtime is een platform die heel goed aansluit bij het idee achter Chromebooks. Het werkt makkelijk en is heel gebruiksvriendelijk ook voor kinderen. Ik denk dat Playtime het in deze hoedanigheid vooral heel goed gaat doen bij families met jonge kinderen tot ca. 10 jaar. Dit was tot voor kort dus gewoon echt wel een dingetje. Natuurlijk kun je al verschrikkelijk veel games downloaden op een iPad of Android tablet, ook voor kids. Maar het aanbod is overwegend Engelstalig en dat is voor voor jonge kids niet echt ideaal. Talpa is dus in dat gat gesprongen en ik ben heel blij met het resultaat zover.

Mijn zoontje van 11 zit eigenlijk al in een leeftijdscategorie waarvoor dit platform niet meer echt bedoeld is, hij is meer van het Fortniten. Alhoewel hij daar natuurlijk eigenlijk offcieel weer te jong voor is. Maar…, wat schept mijn verbazing, zit ie ineens met volle overgave Dolfje Weerwolf te spelen, echt he! :) Los daarvan is hij ook fan van Star Wars Arcade game, een arcadehal vol Star Wars spelletjes, quizjes en beelden uit de film.

Maar ook de ouders kunnen hun hart ophalen aan een groeiend aanbod van o.a. ook nostalgische video games op Playtime. Zo ben ik de laatste dagen verslaafd geraakt aan Ping-Pong, Asteroids en Breakout. (uit de serie van ATARI classics)

Mijn vrouw daarentegen is weer helemaal verzot geraakt aan Lingo en Sudoko’s uit de Denksport serie.

De spelletjes zijn geclassificeerd als play safe 3, play safe 7 en Play safe 12 (ofwel veilig te spelen vanaf 3, 7 en 12 jaar)

En het mooie is, we kunnen allemaal tegelijk spelen op ons eigen profiel, op tot maximaal 5 verschillende devices.

1 maand GRATIS Proef abonnement op Playtime.nl

Ga gewoon naar playtime.nl en klik op (speel de eerste maand gratis). Je vult je email en je wachtwoord in en vink even het vakje dat je bekend bent met de gebruikersvoorwaarden en de privacy policy – allemaal niets spannend maar we ontkomen er niet meer aan in deze tijden. Je krijgt dan een verificatie email en daarin staat hoe het verder gaat. Nadat je je account hebt geverifieerd (door een betaling van €0,01) kun je een maand spelen zonder verdere kosten. Dus als je binnen een maand besluit dat je het toch niet leuk vind – vergeet dan niet even voor het verstrijken van de proefperiode je abonnement op te zeggen. Je kunt op elk moment zonder annuleringskosten opzeggen! Na afloop van de proefperiode wordt je abonnement automatisch omgezet naar een maand abonnement voor €4,99 per maand.

Dus weet je, ik ben echt super enthousiast over dit platform! Voor een vast (en relatief laag) bedrag per maand speel je onbeperkt tot op 5 schermen tegelijk, zonder advertenties of verdere kosten. Fun voor de hele familie, hoe cool is dat!

Voorlopige conclusies

De redactie van Chromebookenzo is bijzonder enthousiast over Playtime. Het heeft simpelweg op bepaalde fronten voordelen t.o.v. Stadia en GeForce, de gaming platforms van respectievelijk Google en Nvidia. Het is het eenvoudiger op te starten en je kunt het op verschillende apparaten met 5 verschillende familieleden tegelijkertijd spelen. En alles werkt gewoon vlot en probleemloos.

De enige kanttekening die ik dan wel zou willen maken is dat je je goed moet realiseren dat playtime.nl zich met name richt op casual games. Denk daarbij aan spelletjes zoals Angry-birds (2016) en Candy-Crush (2012) maar ook de wat oudere spelletjes zoals Pac-man (1980) of Pong (1972).

Playtime.nl is hiermee dan ook een gaming platform die het vooral goed zal doen binnen een familie-setting met kinderen tussen de 3-12 jaar. En los daarvan is dit natuurlijk ook een kwestie van smaak, sommige mensen houden nu eenmaal van Fortnite of Destiny-2, waar anderen helemaal op gaan in spelletjes als Bejeweled, Solitaire of Tetris. Voor de laatste categorie zit je goed bij Playtime.nl, en helemaal Chromebook proof!

?c=32462&m=1727742&a=384130&r=chromebook proof&t=html

Foto’s rechten/eigendom: Talpa Network