Olympische spelen livestream kijken

De Olympische spelen op televisie

Via de NOS, de Nederlandse staatsomroep, zie je vooral alle Nederlandse sporters live in actie. Je kunt op televisie kijken op NPO 1, maar ook online op je bijvoorbeeld je Chromebook via NOS.nl. Dit kan gewoon gratis, zonder VPN. Ook is er elke dag met studio Tokio waar het wel en wee van de Nederlandse ploeg wordt besproken.

Voor het meeste aanbod van livestreams tijdens de Olympische Spelen moet je vooral naar Eurosport en Discovery. Discovery heeft namelijk de gehele licentie in handen en hebben vervolgens een sub-licentie verkocht aan de NOS.

Live kijken via internet

Via het televisiekanaal van Eurosport kun je veel van de Olympische Spelen zien. Daar is een schakelkanaal waar je bijna alle finales worden uitgezonden. Maar alleen via de streamingdienst van Discovery, Discovery+ (eigenaar is van Eurosport+) kun je veel meer zien. Zo kun je via verschillende kanalen schakelen en zelf bepalen wat je wanneer wil zien. Wel heb je daarvoor een abonnement op Discovery+ nodig van 5,99 per maand en tijdelijk 29,99 euro per jaar.

Gratis alternatieven

Je kunt de Olympische spelen ook kijken via buitenlandse televisiestations. Zo zendt ook de Britse BBC en de Belgische VRT het evenement op televisie uit. Handig als je wellicht een andere sport wil kijken dan dat de NOS of Eurosport op dat moment aanbiedt.

Wel is dat (online) op je laptop, tablet of Chromebook soms wat lastiger. Het kan namelijk zijn dat je geblokt wordt omdat je een Nederlands IP-adres hebt. Om toch toegang te krijgen kan het dan nodig zijn om een VPN te gebruiken waarbij je jouw locatie zelf kunt instellen.

Hoe werkt een VPN-verbinding?

Het opzetten van een VPN-verbinding om de Olympische Spelen 2021 te kijken werkt als volgt:

  1. Kies allereerst een betrouwbare VPN-aanbieder en maak een account aan bij deze aanbieder. Het is belangrijk dat je kiest voor een aanbieder met o.a. ook servers in Nederland en België. Let op: een gratis VPN-aanbieder voldoet vaker niet dan wel: de verbindingen zijn traag en kunnen steeds wegvallen.
  2. Download de software van de VPN-aanbieder. Dat gaat gemakkelijk via de website van de VPN-aanbieder.
  3. Installeer de VPN.
  4. Open de VPN-app en log in met het account dat je eerder hebt aangemaakt op de website van de aanbieder;
  5. Maak verbinding met een server in bijvoorbeeld Nederlandse of België;
  6. Open de app van de NOS of Sporza en geniet van De Olympische Spelen 2021 in Tokio.

Wat is de Beste VPN-aanbieder voor Chromebooks?

NordVPN is een van de betere VPN-aanbieders die ook goed samenwerkt met Chromebooks.

Deze VPN-aanbieder biedt zowel een Android-app als een Chrome-browserextensie aan. Ze hebben meer dan 5.400 servers in bijna 60 landen, uiteraard ook in Nederland en België.

NordVPN heeft nu een speciale zomerdeal, 3 maanden gratis (69% korting)

Bovendien hebben ze een Geld-terug-garantie van 30 dagen!

Foto credits: Chromebookenzo.nl