Chromebook kopen

Wil je een Chromebook kopen? Op deze pagina vind je alle informatie die je helpen bij het maken van een goede keuze. Inclusief de laatste deals, tips en informatie over webwinkels.

Deze pagina wordt dagelijks geüpdatet!
(laatste updates: 28 december 2023)

Het aanschaffen van een Chromebook is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een budgetvriendelijke en toch efficiënte laptop. Deze toestellen bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral voor basistaken zoals internetten, e-mailen en tekstverwerken. Goedkopere Chromebooks zijn vaak uitgerust met processoren zoals Intel Celeron of MediaTek, en hebben meestal 4 GB RAM, wat voldoende is voor alledaags gebruik.

Ondanks dat ze betaalbaar zijn, zijn veel Chromebooks verrassend robuust. Ze zijn gemaakt met kostenbesparende materialen, wat ze licht en draagbaar maakt. Het scherm, vaak een TN-paneel, biedt voldoende helderheid en kleurweergave voor reguliere taken. Deze Chromebooks zijn een slimme keuze voor studenten, thuisgebruikers of iedereen die een extra laptop nodig heeft zonder daarbij de bank te breken.

Goedkope Chromebook Kopen
Goedkope Chromebook Kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)

Goedkope Chromebooks (200-300 euro) kopen

Steeds meer mensen besluiten om een duurdere Chromebook te kopen, zoals de Chromebook Plus en Premium Chromebooks, die gebruikers een verfijnde en premium computerervaring bieden.

Deze laptops zijn ontworpen met aandacht voor detail en bieden voordelen zoals een betere bouwkwaliteit met materialen zoals aluminium, schermen van hoge kwaliteit met indrukwekkende resoluties en kleurnauwkeurigheid, krachtigere prestaties dankzij snellere processoren en extra RAM, en verbeterde connectiviteitsopties, zoals USB-C-poorten en stylus-ondersteuning.

Bovendien kunnen ze vaak een breder scala aan softwaretoepassingen aan, waaronder Linux en Android-apps. Hoewel ze aanzienlijk duurder zijn dan basismodellen, kunnen duurdere Chromebooks de investering waard zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer veelzijdig, duurzaam en prestatiegericht apparaat voor hun dagelijkse taken en entertainmentbehoeften.

Premium-Chromebook-Kopen
Premium-Chromebook-Kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)

Chromebook Plus kopen

Het kopen of verkopen van een tweedehands Chromebook kan een slimme zet zijn, zowel voor budgetbewuste consumenten als voor mensen die hun oude apparaat willen vervangen of upgraden.

Het feit dat Chromebooks sterk gericht zijn op cloudgebaseerde applicaties en opslag maakt ze ook minder afhankelijk van lokale opslagcapaciteit, waardoor ze gemakkelijker op te frissen en te verkopen zijn zonder de noodzaak van dure hardware-upgrades. Dit maakt de tweedehands markt voor Chromebooks een levensvatbare optie voor zowel kopers als verkopers.

Google werkt zelfs samen met reBuy om zo in Nederland inruilmogelijkheden te kunnen bieden voor Chromebooks. Google wil hiermee de duurzaamheid en circulariteit van Chromebook-producten vergroten. Je kan namelijk door deze nieuwe mogelijkheid je oude Chromebook op verantwoorde wijze recyclen en er ook geld mee verdienen.

Tweedehands-Chromebook-Kopen
Tweedehands-Chromebook-Kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)

Beste 15 inch Chromebook aanbiedingen

Een Chromebook is een uitstekende keuze als u voornamelijk online werkt en gebruikmaakt van webgebaseerde apps en diensten. Ze zijn over het algemeen betaalbaarder dan laptops en hebben een snelle opstarttijd.

Aan de andere kant, als je zwaardere taken moet uitvoeren zoals grafische vormgeving, videobewerking of gaming, dan kan een traditionele laptop met Windows of macOS een betere keuze zijn vanweege de krachtigere hardware en de mogelijkheid om offline software te installeren.

De mogelijkheden van Chromebooks breiden zich uit met functies zoals Android- en Linux-apps, waardoor foto- en videobewerking, en zelfs gaming, mogelijk zijn.

En je kunt ook kiezen voor het ChromeOS alternatief van een mini-PC (Chromebox) of een All-in-One Desktop Computer (Chromebase)

Windows Laptop of Chromebook Kopen
Chromebook-of-laptop-kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)

Overige ChromeOS apparaten kopen

Gamen op Chromebooks is nu een serieuze optie geworden, en ik bedoel niet alleen casual spelen via Android-apps, maar echt serieuze gaming via de cloud.

Hoewel dit in principe op elke Chromebook werkt, zijn er nu speciale Gaming Chromebooks die specifiek zijn ontworpen voor deze taak. Ze onderscheiden zich onder andere door verbeterde schermen met bijvoorbeeld een verversingssnelheid van 120 Hz en doorgaans een iets groter formaat als de gemiddelde Chromebook.

Daarnaast is het toetsenbord van deze Gaming Chromebooks aangepast, met full-size toetsen, RGB-verlichting, een numeriek toetsenbord en anti-ghosting.

De combinatie van verbeterde hardware, zoals krachtige processors en grafische kaarten, met gaminggerichte functies maakt het gamen op deze speciale Chromebooks een genot. 🕹️👾🎮

Gaming Chromebook Kopen 1
Gaming-Chromebook-kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)

Gaming Chromebooks in de aanbieding

Er zijn ontzettend veel plaatsen te vinden waar je een Chromebook kunt kopen.

  • Elektronicawinkels: Fysieke, maar ook online elektronicawinkels zoals Coolblue, Expert of MediaMarkt.
  • Online retailers: Online winkels zoals Bol.com, Amazon.nl en Wehkamp bieden een uitgebreide selectie van Chromebooks.
  • Chromebook-fabrikanten: Je kunt ook rechtstreeks bij fabrikanten zoals Acer, ASUS, HP, Lenovo en Google zelf kopen. Hun officiële websites bieden vaak gedetailleerde productinformatie en ondersteuningsopties.
  • Tweedehands marktplaatsen: Iets als Marktplaats leent zich ook bij uitstek om een Chromebook te kopen. Lees er hier meer over.
Chromebook Kopen 1
Chromebook-Kopen (credits Chromebookenzo.nl/DALL-E-3)