Een veel gesteld vraag als mensen op een Chromebook beginnen te werken is, waar is de CAPS LOCK toets?

Chromebook CAPS LOCK activeren?

Op de plaat waar  je de Caps Lock-toets traditioneel (IBM/WINDOWS computer/laptop) zult vinden, is op een Chromebook standaard de ‘Zoeken’ functie te vinden.

Om toch op een Chromebook CAPS LOCK in te schakelen kun je gewoon Alt + Searchkey indrukken, en… VOILA! šŸ™‚

Chromebook-Caps-Lock

Druk nog een keer op Alt + Zoeken of Shift om de CAPS LOCK functie weer uit te schakelen.

Bekijk dit korte how-to Youtube fimpje van Google hieronder, en lees nog meer over CAPS LOCK op een Chromebook onder het fimpje.

Wat is een CAPS LOCK toets?

Definitie

CAPS Lock is een toets op een computertoetsenbord waarmee gebruikers ononderbroken letters in hoofdletters kunnen typen wanneer geactiveerd, zonder de Shift-toets ingedrukt te houden.

Het is een activeringstoets en bevindt zich aan de linkerkant van een computertoetsenbord onder de Tab- en boven de Shift-toets.

Om de CAPS LOCK te activeren, moet de gebruiker er Ć©Ć©n keer op drukken en de knop vergrendelt de Caps Lock-functie, waardoor alle daaropvolgende getypte letters het hoofdformulier worden.

De functie heeft verder geen effect op cijfer- en leestekentoetsen.

De naam ‘Caps lock’ betekent kapitalen vergrendelen. Caps is hierbij de afkorting van het Engelse woord Capitals, ofwel Hoofdletters.

Hoe is de Caps Lock-toets ontstaan?

Op Techopedia valt te lezen dat de Caps Lock-toets een aangepaste versie is van de Shift Lock-toets op mechanische schrijfmachines.

In het algemeen hebben mechanische schrijfmachines meer kracht nodig om toetsen in te drukken, waardoor het moeilijk wordt om de Shift-toets continu in te drukken, vooral wanneer er meer dan twee letters zijn die moeten worden getypt.

De introductie van de Shift Lock-toets op mechanische typmachines hielp niet alleen degenen die vaak de Shift-toets gebruikten, maar ook gehandicapten die niet in staat zijn om meer dan Ć©Ć©n toets tegelijk ingedrukt te houden.

Voor het computertoetsenbord werd eenvoudigweg besloten om de Shift-vergrendelingsknop in plaats daarvan de Caps Lock-toets te maken.

Gebruik van Hoofdletters?

Het is bekend dat hoofdletters minder goed leesbaar zijn dan kleine letters. Ze zijn vooral geschikt voor enkele woorden en koppen.

Kleine letters zijn onderling veel onderscheidender dan hoofdletters, onder meer door hun stokken en staarten.

De woordbeelden die dat oplevert, maken het ons veel makkelijker om te lezen. Hoofdletters vormen geen woordbeeld met elkaar, en lezen we daardoor per letter.

INTERNATIONAL CAPS LOCK DAY

Caps Lock day (22 Oktober) is een parodiefeestdag bedacht in oktober 2000 door softwareontwikkelaar Derek Arnold.

Hij besloot dat hij, net als zoveel andere internetgebruikers, gewoon genoeg had van mensen die overbodig gebruik maken van de CAPS toets.

Dus bedacht hij Caps Lock Day in het belang van het uitdagen van mensen die deze gruwel van een typestijl gebruiken en om eindelijk een beetje gezond verstand op het net te brengen.

Een tweede viering op 28 juni werd door Derek Arnold toegevoegd ter herinnering aan de overleden Amerikaanse televisiepresentator Billy Mays.

Foto/video credits:
Blog thumnail: Pixabay
Video: Google