Bing zal naar alle waarschijnlijk nooit een volwaardige concurrent worden van Google. Maar de dagelijkse achtergronden (wallpapers) op de zoekpagina van Bing.com zien er vaak geweldig uit. Met een beetje tweaken kun je dagelijks de achtergrond op jouw chromebook laten veranderen. Hoe cool is dat!?

Wil jij je Chromebook achtergrond veranderen? En wil je dat dagelijks? Met de app: ‘Wallpaper from Bing for Chromebook‘ van browsernative.com kun je de afbeeldingen van Bing.com dynamisch roterend, dagelijks tevoorschijn laten toveren op het bureaublad van jouw Chromebook.

En wil je me geloven dat dit een van mijn eerste en meest favoriete chrome-apps is? Ik heb deze app al vanaf mijn allereerste Chromebook. En ook mijn vrouw is er sinds ook zij een Chromebook heeft laaiend enthousiast over. Mijn zoon daarentegen is echter zwaar gefrustreerd dat hij juist dit niet goed voor elkaar krijgt op zijn toch zo geliefde iPad, hihihi 🙂

Hoe werkt het?

Als je de achtergond op jouw Chromebook automatisch en dagelijks wil laten aanpassen, ga dan naar de chrome web store en download/installer de app: ‘Wallpaper from Bing for Chromebook’.

Na de installatie zie je het pictogram ervan in de app-launcher van ChromeOS. De app werkt nu volledig op de achtergrond en tovert dagelijks een nieuwe achtergrondafbeelding via Bing op het bureaublad van jouw Chromebook.

Zodra er een nieuwe afbeelding wordt gedetecteerd (dagelijks dus) zal de app deze automatisch de achtergrond (desktop wallpaper) op je chromebook veranderen. Er wordt u een melding over de wijziging weergegeven, maar hier merk je doorgaans niets van. De melding toont je tevens de beschrijving van de afbeelding zoals verstrekt door Bing.com.

chromebook-achtergrond-veranderen-bing
achtergond-chromebook-wijzigen-bing

Je kunt de app ook op ieder willekeurig moment openen en het bureaublad achtergrondafbeelding van je Chromebook handmatig verversen!

Let wel: dit is een Chrome-OS app en werkt dus alleen op Chromebooks (of andere Chrome-OS apparaten). Het werkt niet met Google Chrome op een Windows of Mac-OS computer.

De achtergrondafbeeldingen van de Bing-startpagina brengen je elke dag naar nieuwe plekken op de wereld.

Feitjes: Door eenvoudig naar beneden te gaan met je muis op de bing-startpagina kun je het volledige verhaal achter de Bing-afbeelding van de dag te weten komen. Via Bing.gifposters kun je nog meer details te weten komen. En via dit archief kun je nog meer afbeeldingen verder terug in de tijd vinden.

Achtergrond informatie over Bing

Bing (voorheen Live Search, Windows Live Search en MSN Search), is een zoekmachine van Microsoft, die op 3 juni 2009 werd gelanceerd. Het is de op een na grootste zoekmachine op het internet na Google, maar wel op grote afstand.

Zie hieronder hoe het marktaandeel tussen Google, Bing en Yahoo! zich verhoudt in Nederland.

ZoekmachineDesktopSmartphoneTablet
Google92,36%98,54%97,18%
Bing4,69%0,30%0,49%
Yahoo!1,00%0,46%0,51%

Source: Pure Internet Marketing

Meer apps om de achtergrond op je chromebook te veranderen

De makers van deze app hebben nog wat meer vergelijkbare apps uitgebracht;
Flickr Wallpapers for Chromebooks
HD Wallpapers for Chromebooks*
Set Image As Chrome OS Wallpaper

Indien Bing’s afbeeldingen niet jouw ding zijn, kijk dan eens naar een van deze opties voor een andere achtergrond op je chromebook te wijzigen.

Ook hier is het gewoon een kwestie van even installeren en vervolgens kun je eigenlijk iedere willekeurige online afbeelding als jouw bureaubladachtergrond instellen op je Chromebook.

* HD Wallpapers for Chromebooks haalt zijn achtergrondafbeeldingen op van Unsplash. Unsplash.com is een website die stockfoto’s deelt onder de Unsplash-licentie. De website heeft meer dan 110.000 bijdragende fotografen en een groeiende bibliotheek van meer dan 810.000 foto’s.

Credits:
Thumnail en foto’s in dit blog: Chromebook bureaublad achtergrond via ‘Wallpaper from Bing for Chromebook’-app van Browsernative.com / Bing.com.

Let op: foto’s van Bing.com , Flicker of Unsplash kunnen niet altijd zomaar voor alles gebruikt worden. Er kunnen auteursrechten op van toepassing zijn.

Resources:
Officiële website van de makers ‘browsernative.com’ over deze app
Wallpaper from bing for Chromebook-app
Flickr Wallpapers for Chromebooks-app
HD Wallpapers for Chromebooks-app
Set Image As Chrome OS Wallpaper-app
Bing-startpagina
Bing.gifposter.com
Bingwallpaper.anerg.com
Unsplash.com
Pure Internet Marketing