9 Maart 2021 | Het is nu officieel, Chromebooks bestaan 10 jaar. John Maletis – Head of Product and UX, Chrome OS bij Google schreef erover op The Keyword, Google’s officiele blog.

Ook Google’s homepage voor Chromebooks is aangepast aan deze feestelijke gelegeheid.
> Google: Chromebook landingspagina (dit zal alleen tijdelijk te zien zijn uiteraard)
> Google: 10th-birthday / Chromebook turns 10

Er is eigenlijk niet echt een officieel vastgestelde geboorte datum voor Chromebooks. Eerder vierde Forbes de 8e verjaardag van Chromebooks via een blog op 13 mei 2019. Daarbij gingen ze uit van de eerste commercieel verkrijgbare Chromebooks van Samsung en Acer. De officiële aankondiging daarvan was op het Google I/O event op 1 juni 2011 en deze Chromebooks lagen in de winkel vanaf 15 juni 2011.

Ik heb zelf een paar maanden geleden al een blog geschreven over het 10 jarige bestaan en de evloutie van Chromebook. Op 7 December 2010 kondigd niemand minder dan Sundar Pichai de Cr-48 aan, en alhoewel een beta-laptop, feitelijk toch de aller eerste Chromebook.

Nog meer blogs over 10 jaar Chromebook

Ook Jenn Chen schreef een blog, tien jaar geleden was zij hoofdontwerper van Chrome OS. Jenn heeft de evolutie van binnenuit gezien. Oorspronkelijk was ze de enige persoon in het team dat zich toelegt op de gebruikerservaring van Chrome OS (UX), nu geeft ze leiding aan een heel team. Lees hier meer over Jenn en de ontwikkeling van de UX van Chrome OS.

En hier nog een blog over 10 jaar Chromebooks voor de edukatieve markt. Dit blog is van Archana Krishna, Engineering Director, Chrome OS.

Chromebookenzo.nl feliciteert Google met 10 jaar Chromebooks.