Het Coronavirus heeft Google er toe doen besluiten tijdelijk te stoppen met nieuwe versies van zowel Chrome en Chrome OS. Dit is om deze inmiddels essentiële software zo soepel mogelijk te blijven laten werken.

In een bericht eerder vandaag erkende het Google Chrome-ontwikkelingsteam dat “aangepaste werkschema’s” ertoe hebben geleid dat het bedrijf een pauze nodig heeft. Daarop zullen alle aankomende Chrome- en Chrome-OS-releases tot nader bericht uitgesteld worden.

Chrome-OS-stop-coronavirus-COVID-19

De wereld is veranderd door het Coronavirus

De wereld ziet er dan ook ineens heel anders uit dan een paar weken geleden. Miljoenen werknemers, scholieren en studenten werken door de situatie rondom het Coronavirus noodgedwongen vanuit huis. En steeds meer bedrijven sluiten hun deuren terwijl overheden proberen de verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan.

thuis-werken-corona-virus-chrome

Google was een van de eerste wereldwijde technologie bedrijven die hun werknemers de opdracht gaf thuis te werken. Deze aankondiging is dan ook niet echt een verrassing.

Hoe lang gaat dit allemaal nog duren?

Het is nog onduidelijk hoe lang deze tijdelijke stop gaat duren. Veel zal afhangen van hoe de hele situtatie rondom het Coronavirus zich gaat ontwikkelen. Het developers team van Google zal de huidige versie van de browser en het besturingssysteem blijven updaten. Er zal vooral prioriteit gegeven worden aan beveiligingupdates. Daarvan is al veel te zien in de meest recente release, Chrome en Chrome OS 80.

Releases van andere Chrome-apparaten?

De vraag is natuurlijk wel of we vergelijkbare reacties van hardware-bedrijven zullen zien. Het uitstellen van deze Chrome-OS updates kan ook de release van andere nieuwe Chrome-apparaten vertragen. Denk hierbij biijvoorbeeld aan de Samsung Galaxy Chromebook of Lenovo Duet Chromebook Tablet.

Als jij op zoek bent naar een nieuwe Chromebook, check dan ons blog over: Beste chromebook 2020, een lijst met 12 modellen in alle prijsklassen.

Bij Samsung is het tot nu toe stil en ASUS, die de Flip C436 al had moeten lanceren, lijkt vooralsnog ook een officiële lancering af te houden.

Gezondheid boven alles

Gezien de huidige ontwikkelingen in de wereld rondom het Coronavirus lijkt dit dan ook wel de beste beslissing. Natuurlijk kijken we met heel veel enthousiasme uit naar nieuwe Chromebooks en besturingssyteem-updates, maar sommige dingen zijn nou eenmaal belangrijker in het leven. En als zodanig staan de gezondheid en het welzijn in de wereld met afstand ​​op #1.

We zullen nieuwe updates van het Chrome-team nauwlettend voor je in de gaten houden, maar voorlopig zullen de ontwikkelingen hoogstwaarschijnlijk langzamer zijn dan normaal.

Foto credits:
Uitgelichte afbeelding: by Dimitri Karastelev on Unsplash
Foto in blog: by Andrew Neel on Unsplash