Chrome OS 101 (Developer) geeft bij opstarten momenteel een diep zwarte achtergrond, met een wit op zwart Chrome OS logo. Het is niet bekend of dat ook zo blijft, maar ik vermoed het wel.

Het oude opstartscherm was oogverblindend wit met een gekleurd Chrome-logo, terwijl het nieuwe diep zwart is met een gelikt, wit professioneel ogend Chrome OS-logo.

Het besturingssysteem van Google groeit op en wordt op nieuwe manieren volwassen. Over het algemeen zal de update van het opstartscherm een ​​mooie kers op de taart zijn van het prachtige herontwerp van de Notifications Revamp , Dark Mode , de Productivity Launcher , de nieuwe Personalisatie Hub , de geanimeerde screensaver-functie en meer.

Maar het opgroeien van het besturingssysteem, lijkt nu dus ook de uitstraling meer volwassen te worden, een beetje zoals bij Apple MacBooks. Als je het mij vraagt is dat ook hoog tijd. Het kleurig Chrome logo en de lichtgrijze letters de slechts Chrome schreven, past prima bij het schoolse karakter waar Chromebooks groot zijn geworden.

Eerder zag je dit al door de uitstraling van de Chromebooks zelf, zie hieronder;

chromebook kleur logo 1
chromebook modern

Maar nu het systeem is uitgegroeid van veredelde webbrowser, tot een volwaardig besturingssysteem, mogen Chromebooks ook bij het opstarten met trots de naam ChromeOS dragen met een wat professionelere allure.

chromeOS kleur oud 1
chromeOS zwart wit nieuw

Ik weet zeker dat bijna iedereen blij zal zijn om niet langer met het felle witte licht in z´n gezicht verwelkomd te worden na het aanzetten van hun Chromebook. Het pikzwarte scherm met de meer professionele verwelkoming is in ieder geval veer rustiger voor je ogen.