Ooit geprobeerd iets te zoeken in Chrome en kreeg je suggesties waar je echt niet op zat te wachten? Hebben we allemaal meegemaakt, die autocomplete kan je zoekervaring flink verpesten.

Maar Google heeft een nieuwe feature toegevoegd aan Chrome waardoor het een stuk makkelijker is om van die meestal nutteloze suggesties af te komen: de ‘Delete’ knop.

Wat is de ‘Delete’ knop?

De nieuwe ‘Delete’ knop is een toevoeging aan de autocomplete functie in Chrome. Wanneer je begint te typen in de zoekbalk van Chrome, worden er automatisch zoekopdrachten voorgesteld op basis van wat je tot nu toe hebt getypt en wat Chrome denkt dat je wilt zoeken.

Als je in het verleden zoekopdrachten hebt uitgevoerd die je niet meer wilt zien in de autocomplete lijst, dan kun je deze nu eenvoudig verwijderen met de ‘Delete’ knop.

Hoe werkt het?

De nieuwe ‘Delete’ knop is erg eenvoudig in gebruik. Wanneer je begint te typen in de zoekbalk van Chrome, verschijnen er automatisch zoekopdrachten onder de zoekbalk. Als je een ongewenste zoekopdracht ziet, hoef je alleen maar met je muis over deze zoekopdracht te hoveren.

Autocomplete functie Delete knop

Vervolgens verschijnt er aan de rechterkant van de zoekopdracht een ‘Delete’ knop in de vorm van een ‘x’. Klik op deze knop en de zoekopdracht wordt verwijderd uit de autocomplete lijst.

Waarom is dit handig?

Zeker weten! Het handmatig verwijderen van ongewenste zoekopdrachten uit de autocomplete lijst in Chrome kan soms behoorlijk frustrerend zijn, vooral als je te maken hebt met een lange lijst van zoekopdrachten waar je niet meer naar op zoek bent. Het kan ook nog eens behoorlijk tijdrovend zijn om in de Google catacomben van instellingen te duiken om deze zoekopdrachten te verwijderen. Het is dus begrijpelijk dat veel mensen hier helemaal geen zin in hebben.

Met de toevoeging van de ‘Delete’ knop heeft Google het gemakkelijker gemaakt om snel en eenvoudig van deze ongewenste zoekopdrachten af te komen. Dit betekent dat je niet langer door een lange lijst met oude zoekopdrachten hoeft te scrollen om de gewenste opdracht te vinden. In plaats daarvan kun je gewoon op de ‘Delete’ knop klikken en voilà, de ongewenste zoekopdracht is weg.

Het gebruik van deze nieuwe functie kan dus zeker veel tijd besparen en het bespaart je ook de frustratie van het steeds weer tegenkomen van oude, irrelevante zoekopdrachten. Bovendien betekent het dat je autocomplete lijst alleen relevante zoekopdrachten bevat, waardoor je sneller kunt vinden wat je zoekt. Kortom, het is een kleine toevoeging aan Chrome die de gebruikerservaring aanzienlijk kan verbeteren.

Conclusie

De ‘Delete’ knop is echt een lifesaver als je regelmatig zoekt in Chrome. Weg met die vervelende suggesties en hallo gebruiksgemak. Dus check it out, en als je meer wilt weten over Chromebooks en welke je het beste kunt kopen, dan check je gewoon onze pagina over Chromebook kopen. Hier vind je een handig overzicht van de beste Chromebooks die er zijn, en kun je gelijk je nieuwe aanwinst aanschaffen. Geen gedoe, gewoon easy.