Black Friday, oorspronkelijk een Amerikaanse traditie, heeft in de afgelopen jaren een stevige voet aan de grond gekregen in Nederland en de rest van Europa. Voor koopjesjagers en techliefhebbers is deze dag in november inmiddels een niet te missen evenement geworden. Maar wat is Black Friday nu eigenlijk, en hoe komen Chromebooks en Black Friday samen? Laten we eens in de geschiedenis en de huidige trends duiken om een beter begrip te krijgen van deze fenomenen.

Ben je op zoek naar Black Friday aanbiedingen, bekijk dan ook onze volgende pagina’s
Deals en aanbiedingen

Black Friday in de Verenigde Staten

Black Friday, dat altijd op de dag na Thanksgiving valt, heeft zijn oorsprong in de Verenigde Staten. Het wordt beschouwd als het officiële startsein voor het kerstinkopenseizoen. Op deze dag openen winkels vroeg in de ochtend hun deuren met enorme kortingen en aanbiedingen. De naam “Black Friday” ontstond vanwege de drukte en het verkeer in de steden, maar ook omdat veel winkels hun financiële balans voor het jaar in het zwart zouden kunnen brengen dankzij de winstgevende verkopen.

Black-Friday-drukte
Black Friday Chromebook Deals

In de VS is Black Friday een ware traditie geworden, waarbij mensen kamperen voor winkels, lange rijen vormen en zelfs vechten om de beste deals te scoren. Elektronica, waaronder Chromebooks, behoren tot de populairste items tijdens deze verkoopgekte.

Black Friday in Europa

Europa en Nederland hebben de Black Friday-hype niet ongemerkt voorbij laten gaan. In Europa begon de trend zich te verspreiden in het begin van de 21e eeuw en heeft sindsdien aan momentum gewonnen. Nu is Black Friday in Nederland een van de meest verwachte winkeldagen van het jaar. Het valt altijd op de laatste vrijdag van november en wordt gevolgd door Cyber Monday, waar online retailers vaak met indrukwekkende kortingen komen.

In Nederland betekent Black Friday dat winkels en webshops stunten met prijzen en exclusieve aanbiedingen aanbieden, en ook Chromebooks zijn hierbij niet overgeslagen. Mensen profiteren van deze gelegenheid om hun tech-arsenaal uit te breiden, waarbij Chromebooks een populaire keuze zijn vanwege hun gebruiksgemak en veelzijdigheid.

Chromebooks en Black Friday

Met een Chromebook kun je urenlang surfen, sociale media gebruiken, video’s bekijken en foto’s delen. Als je al een tijdje op zoek bent naar een goede laptop, maar veel laptops boven je budget vallen, dan is de Chromebook de ideale keuze voor jou! Tijdens Black Friday kun je ook nog eens extra voordelig uitkomen. Dus aarzel niet en bekijk de aanbiedingen!

Op Chromebookenzo.nl, jouw bron voor alles wat met Chromebooks te maken heeft, vind je tijdens Black Friday de beste deals en aanbiedingen voor deze slimme laptops. Of je nu op zoek bent naar een Chromebook voor school, werk of gewoon voor dagelijks gebruik, Black Friday is het moment om te profiteren van fantastische prijzen en besparingen.

Vooruitzichten voor Black Friday 2024 Chromebook Deals

Elk jaar worden er tal van aantrekkelijke elektronische deals aangeboden tijdens Black Friday, waaronder veel aanbiedingen voor Chromebooks. Winkels die zeker de moeite waard zijn om te volgen, zijn onder andere Coolblue, Bol.com en Expert. Deze retailers verrassen ons jaar na jaar met geweldige aanbiedingen!

Webshop Black Friday Chromebook Aanbiedingen
Screenshot van Coolblue.nl webshop met Black Friday Chromebook Aanbiedingen

De kortingen variëren van 8% tot maar liefst 30%. Het is belangrijk op te merken dat Chromebooks over het algemeen al aanzienlijk minder kosten dan gemiddelde Windows-laptops of MacBooks.

Dus, bereid je voor om te shoppen en te besparen op Chromebooks tijdens Black Friday in Nederland. Blijf op de hoogte van onze pagina voor de nieuwste aanbiedingen en zorg ervoor dat je geen enkele kans op korting mist. Het is tijd om jouw tech-ervaring te upgraden en te genieten van de voordelen van Black Friday-deals op Chromebookenzo.nl!

Voorkom een kat in de zak tijdens Black Friday!

Iets waar je altijd voorzichtig mee moet zijn, niet alleen tijdens Black Friday, is ervoor te zorgen dat je niet eindigt met een zogenaamde geweldige aanbieding die achteraf gezien misschien wel teleurstellend blijkt te zijn.

Kat in de zak
Kat in de zak (via Canva.com)

Het aller belangrijkste bij het kiezen en aanschaffen van een nieuwe Chromebook, zijn deze 5 punten:

  1. Let op de ‘End-of-Life’-policy, ofwel de uiterste houdbaarheidsdatum voor updates.
  2. Kies het liefst een Chromebook met 8 GB RAM. (of meer natuurlijk)
  3. Kies een Chromebook met touchscreen, vooral als je Android Apps wil gaan gebruiken.
  4. Offline- ofwel interne opslag is vooral belangrijk als je veel Android- of Linux Apps gebruikt.
  5. Vooral als je ook Linux apps gaat gebruiken, kies dan minstens een Intel Core i5 of AMD Ryzen 5 processor.

Google heeft eerder dit jaar de Chromebooks weer eens wat aandacht gegeven. Dat hebben ze gedaan door eindelijk een soort van officiële standaard te bepalen voor de zogenaamde Chromebook Plus-modellen. Dat uit zich in een makkelijk te herkennen type Chromebook waarvan de prijs-kwaliteitverhouding optimaal is. Deze modellen hebben minimale eisen:

Processor: Intel Core i3 12e generatie of hoger, of AMD Ryzen 3 7000-serie of hoger
Geheugen: minstens 8 GB RAM
Opslag: minstens 256 GB SSD

Als je meer wil weten over Chromebook Plus, lees er dan alles over in een artikel wat we eerder hebben geschreven.

Populaire Chromebook modellen tijdens Black Friday?

Modellen om in de gaten te houden zijn:
– HP Chromebook Plus 15.6
– Acer Chromebook Plus 514
– Lenovo Ideapad Duet 5 Chromebook

Veel gestelde vragen?

Van origine komt Black Friday uit Amerika, waar de feestdag wordt gezien als ‘de dag van het jaar om te gaan shoppen’. Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving in november en werd in Amerika als start van de kerstinkopen gezien. Tegenwoordig is Black Friday vooral een dag waarop winkels in Nederland hun producten flink afprijzen met geweldige kortingen.

Black Friday valt in 2024 op vrijdag 29 november. Toch raden we je aan de deals in ieder geval vanaf vrijdag 1 november al in de gaten te houden. Veel populaire webshops starten op deze vrijdag al met het uitgeven van hun allereerste deals. Er zijn zelfs webwinkels die iedere dag een andere dagdeal organiseren, waardoor het slim is om deze webshops elke dag eens te checken.

Black Friday gaat bij veel winkels minimaal acht dagen gelden. De Black Week eindigt bij veel winkels op maandag 2 december, ook wel Cyber Monday genoemd. Op deze dag worden de laatste Black Friday deals vaak nog extra afgeprijsd.

Dat betekent dus dat je een ruime week kunt profiteren van veel aantrekkelijke deals. Zo zijn er winkels die hun campagnes een week laten gelden of er zijn winkels die iedere dag een nieuwe dagdeal publiceren. Denk hierbij aan winkels als o.a. Bol.com en Amazon.

Black Friday wordt feitelijk een dag per jaar gevierd. Toch staat vaak de hele maand november al in het teken van dit kortingsfestijn, omdat sommige winkels het weekend ervoor al starten met het uitbrengen van deals.

Er zijn maar weinig winkels in Nederland die niet deelnemen aan het populaire Black Friday. Iedere winkel wil zijn kans pakken om de meeste klanten aan te trekken. We zien dan ook dat deals steeds scherper worden door de onderlinge concurrentie. Bekende webshops met goede deals voor Laptops en Chromebooks zijn o.a. Bol.com, Coolblue, MediaMarkt, Expert en Amazon.

Lees eventueel ook onze blogs over
23 beste Chromebooks
Beste muizen voor Chromebooks