Black Friday is vanaf ca. 2015 een vast begrip geworden voor de Nederlandse winkeliers. Grote webshops en winkeliers, zoals Bol.com en CoolBlue, hebben enorm bijgedragen aan de populariteit van deze dag. De afgelopen jaren doen steeds meer winkeliers mee aan deze waanzinnige koopjesdag. Het is dus slim om te wachten tot Black Friday! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een nieuwe laptop, Chromebook of gaming console, dan is Black Friday het moment om deze artikelen te kopen.

Black Friday aanbiedingen (Chromebooks)

Hier is een overzicht van de Black-Friday aanbiedingen, specifiek voor Chromebooks.

Vanaf vrijdag 18 november gaat Coolblue weer op zwart. Houd de pagina in de gaten voor het laatste nieuws over Black Friday bij Coolblue.nl

Hier komt binnenkort meer informatie over de Black-Friday acties bij Bol.com

Hier komt binnenkort meer informatie over de Black-Friday acties bij Expert.nl

FAQ’s

Van origine komt Black Friday uit Amerika, waar de feestdag wordt gezien als ‘de dag van het jaar om te gaan shoppen’. Black Friday valt op de vrijdag na Thanksgiving in november en werd in Amerika als start van de kerstinkopen gezien. Tegenwoordig is Black Friday vooral een dag waarop winkels in Nederland hun producten flink afprijzen met geweldige kortingen.

Black Friday 2022 valt dit jaar op vrijdag 25 november. Toch raden we je aan de deals in ieder geval vanaf vrijdag 19 november al in de gaten te houden. Veel populaire webshops starten op deze vrijdag al met het uitgeven van hun allereerste deals. Er zijn zelfs webwinkels die iedere dag een andere dagdeal organiseren, waardoor het slim is om deze webshops elke dag eens te checken.

Black Friday gaat bij veel winkels minimaal acht dagen gelden. De Black Week eindigt bij veel winkels op maandag 29 november, ook wel Cyber Monday genoemd. Op deze dag worden de laatste Black Friday deals vaak nog extra afgeprijsd.

Dat betekent dus dat er een ruime week genoten kan worden van veel aantrekkelijke deals. Zo zijn er winkels die hun campagnes een week laten gelden of er zijn winkels die iedere dag een nieuwe dagdeal publiceren. Denk hierbij aan winkels als Bol.com, ICI Paris XL, Amazon en meer.

De kortingen tijdens Black Friday zijn ieder jaar torenhoog, binnenkort lees je er hier meer over.

Black Friday wordt feitelijk een dag per jaar gevierd. Toch staat vaak de hele maand november al in het teken van dit kortingsfestijn. Omdat sommige winkels al starten met het uitbrengen van deals vanaf soms al 11 november.

Er zijn maar weinig winkels in Nederland die niet deelnemen aan het populaire Black Friday. Iedere winkel wil zijn kans pakken en de meeste klanten aan te trekken. We zien dan ook dat deals steeds scherper worden door de onderlinge concurrentie. Bekende webshops met goede Laptop en Chromebook deals zijn o.a. Bol.com, Coolblue, MediaMarkt, Expert en Amazon.

Lees eventueel ook onze blogs over de 12 beste Chromebooks, of beste muizen voor Chromebooks.

Foto credits: chromebookenzo.nl