Chromebook kopen op Black Friday? (tot Cyber Monday)

black-friday-chromebook-kopen

Wil je een Chromebook scoren, Black Friday laat nog even op zich wachten, maar verschillende winkels zijn inmiddels al begonnen met het teasen van het evenement. Zo start Coolblue bijvoorbeeld extra vroeg dit jaar: op maandag 25 november staan alle Black Friday-deals al online. (en de aanbiedingen zijn geldig to Cyber Monday, 2 December)

Dit zijn de Black Friday Chromebook modellen bij Coolblue

Let op: de prijzen hieronder zijn speciale Black Friday aanbiedingen bij Coolblue en alleen geldig geldig van 25 november tot 2 December!!! (dus t/m Cyber Monday)

ModelBlack Friday
Lenovo Chromebook S330 81JW0008MH199,- euro (249,-)
Acer Chromebook 314 CB314-1HT-C6XMonline uitverkocht
HP Chromebook x360 14-da0900ndonline uitverkocht
HP Chromebook 14-ca050nd249,- euro (299,-)
HP Chromebook 15-de0200nd349,- euro (449,-)

Op deze manier proberen online webwinkels de enorme drukte een beetje te verspreiden. Want om te beginnen is er dus Black Friday, maar op 2 December is het Cyber Monday. En dan is het een paar dagen later ook nog eens Sinterklaas!

Goede Black Friday Chromebook deals of niet?

Om je even een idee te geven, de Acer Chromebook 314 was 379 euro en nu dus 249 euro. Dat is dus bijn 35% korting gedurende de Black Friday week bij Coolblue, ik zou je dit model dan ook zeker aanraden. De Lenovo Chromebook S330 was 249 en nu 199 euro, dus toch ook nog 20% korting. De HP Chromebook x360 14″ was daarentegen al 519 euro (advies 599 euro) dus met de BF-prijs van 499,- pak je op deze premium laptop toch nog mooi ruim 20 euro extra voordeel.

Bezorging door PostNL op tijd?

En tja, om het werk van de pakketbezorgers bij PostNL het leven iets makkelijker te maken, kunnen wij consumenten dus eerder en langer profiteren van alle Black Friday aanbiedingen.

Black Friday Traditie

Black Friday is van oorsprong geen Nederlandse traditie. Het is overgekomen uit Amerika. Hier wordt de dag al jarenlang gevierd en is veel extremer dan bij ons. Het wordt altijd de dag na Thanksgiving georganiseerd. Met Thanksgiving is iedereen thuis, bij familie en vrienden, om te genieten van elkaars gezelschap en lekker eten. Het is dan ook juist daarom dat veel Amerikanen de dag na Thanksgiving behoefte om de deur uit te gaan. En shoppen is dan natuurlijk een leuke bezigheid. 🙂

Alle prijzen gaan omlaag en iedereen wil profiteren van de koopjes. In Amerika is Black-Friday in bijna alle staten een officiële vrije dag. En de dag erna zijn alle prijzen weer gewoon als vanouds, er zijn geen acties meer en je kunt niet meer op koopjesjacht.

Conclusies

Anyway, De Black Friday deals bij Coolblue lopen dus al van 25 november tot en met 2 december (Cyber Monday). Dus of je nu op zoek bent naar een goedkope laptop, een Macbook of natuurlijk een Chromebook, kijk even snel of er goede deals zijn. Maar wees er wel snel bij, want op is op!

En even los van Black Friday, maar als jij een chromebook wil gaan kopen bij Coolblue of iedere andere webwinkel, lees dan vooral ook mijn blog “Chromebook kopen – de ultieme koopwijzer en adviesgids” die ik eerder heb geschreven voor deze webiste.