Wat is de Beste Chromebase…, huh, de beste wat…

Dat is nog steeds de reactie van 95% van de mensen die ik spreek. 🙂

Want tja, de meeste mensen kennen inmiddels wel Chromebooks. En met een beetje geluk hebben de meeste ook nog wel eens gehoord van een Chromebox of Chrome OS Tablet. Toch is er nog een ander lid van de familie, en ja — dat is de zogenaamde Chromebase All-in-One Personal Computer.

Ik zal in deze korte koopgids de redenen voor de aanschaf van deze Chrome OS-telg nader onderzoeken. Ook kijken we naar welke opties je hebt en dus ook, wat is de beste Chromebase in de Nederlandse winkels.

TIP: Kijk ook eens rond op onze Chromebook-kopen adviesgids pagina, maar lees ook zeker mijn column over de HP Chromebase 22.

Wat is een Chromebase?

De Chromebase is de desktop PC van Google. Je kunt hem vergelijken met de iMac van Apple, alleen flink wat goedkoper. Doordat alles is ingebouwd in het scherm, en er een draadloze muis en keyboard meegeleverd worden, heeft hij maar één stekker nodig. Het is dan ook letterlijk en figuurlijk de grote broer van de Chromebook.

Deze Chromebase ‘alles-in-een’-computers zijn dan ook bedoeld om vast op je bureau te plaatsen. De ideale Chrome OS computer voor thuis of op het kantoor.

Chromebase vs Chromebook?

Het voordeel van een Chromebase ten opzichte van een Chromebook is dat je een desktopcomputer krijgt. Hij is makkelijker te vergelijken met een Chromebox dan met een Chromebook. Dit komt omdat zowel de Chromebase als de Chromebox desktopcomputers zijn die draaien op Googles besturingssysteem, Chrome OS.

Vooral als je veel op een plek werkt, thuis of op kantoor, dan is hij echt ideaal. Als je veel moet reizen en daarbij een computer nodig hebt, dan is een Chromebook toch een beter idee.

Nadelen van een Chromebase?

Twee nadelen die ik kan bedenken zijn;

1) Zoals hiervoor al omschreven, is hij niet handig als je veel moet reizen en daarbij een computer nodig hebt.

2) Een ander nadeel bij de Chromebase is net als bij alle andere producten waar alles geïntegreerd is, als er iets mis gaat, is het feitelijk alles-of-niets! Als bijvoorbeeld je beeldscherm kapot is, dan is hoogstwaarschijnlijk de (geïntegreerde) computer erin nog prima in orde, maar wat heb je eraan zonder het beeldscherm?

Ben je i.p.v. een Chromebase toch meer op zoek naar een Chromebook (Chrome OS-laptop) , lees dan mijn round-up blog met de 23 beste Chromebooks die je op dit moment in Nederland/België kunt vinden.

Voor wie is een Chromebase ideaal?

Het mooie is dat hij heel weinig ruimte in beslag neemt voor een desktopcomputer. Als je van deze (Apple iMac-achtige) minimalistische look houdt, dan is de kans groot dat juist deze Chrome OS-telg perfect voor jou is.

Hieronder benoem ik een aantal redenen waarom juist een Chromebase de juiste keuze is;

Werk je veel thuis?
Werk je vaak aan je bureau?
Doe je vooral veel online?
Zoek je een minimalistische desktop computer?
Zoek je een: All-in-one touchscreen video conferencing device?

Wat zijn de beste Chromebase modellen?

Wel, in tegenstelling tot Chromebooks, zijn er niet zo heel veel Chrombases te vinden in Nederland. Maar dat maakt de keuze des te makkelijker. Hieronder bespreek ik er 3 die je doorgaans gemakkelijk kunt kopen in de bekende winkels.

1

HP Chromebase 22

aa0200nd i3

De HP Chromebase 22 werd gelanceerd in XXX en is een behoorlijk revolutionaire machine. Dit toestel heeft een i3-processor, 8 GB RAM en een interne opslag van 256 GB.

De HP Chromebase 22 All-in-One, is een zeldzaamheid onder de Chrome OS-apparaten: En het is de All-in-One computer zoals je die meestal ziet. Deze nieuwe HP Chromebase onderscheidt met een scherm dat kan draaien tussen liggende en staande modus.

Beste Chromebook

Deze machine draait op Chrome OS en kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, waaronder het werken met bestanden, presentaties en online cursussen. Het ontwerp van deze machine is strak en modern, waardoor hij perfect is voor gebruik in elke kantoor- of thuisomgeving.

Lees hier een heel artikel dit heb geschreven over de HP Chromebase 22.

2

Acer Chromebase 24 (i5)

CA24I2 i5

De Acer Chromebase 24 CA24I2 is om verschillende redenen een geweldige Chrome Base. Het heeft een i5-processor, 8 GB geheugen en een harde schijf van 1 TB. Bovendien heeft het een scherm met een resolutie van 1920×1080 en een gebruiksvriendelijke afstandsbediening. Deze Chrome Base is perfect voor iedereen die een kwaliteitscomputer wil die zowel als desktopvervanger als als laptop kan worden gebruikt.

3

Acer Chromebase 24 (i7)

CA24V2 i7

De nieuwe Acer Chromebase 24 CA24V2 i7 is een geweldige keuze voor studenten en thuiskantoorgebruikers die een Chrome OS-apparaat willen dat meer dan alleen basistaken aankan. Met een Intel Core i7-7700HQ-processor, 8 GB RAM en een SSD-schijf van 256 GB heeft dit apparaat de kracht om de meeste taken aan te kunnen. Het enige nadeel is dat het niet veel poorten heeft, wat voor sommige gebruikers frustrerend kan zijn. Over het algemeen is de Acer Chromebase 24 CA24V2 i7 een van de beste Chrome Base-apparaten op de markt.

Foto credits:
Thumbnail: HP