6-1-2023: ASUS heeft op CES 2023 een nieuwe Chromebox aangekondigd met een unieke functie: draadloos opladen. De Chromebox 5 is namelijk voorzien van een 15W Qi oplaadpad* op het bovenste deel van de mini PC.

*Qi is een standaard voor draadloos opladen van elektronische apparaten. Een Qi-oplader is een apparaat dat gebruikmaakt van deze standaard om elektronische apparaten op te laden zonder dat er een fysieke verbinding hoeft te zijn tussen de oplader en het apparaat. In plaats daarvan wordt het apparaat opgeladen door middel van elektromagnetische inductie. Dit gebeurt door het apparaat op een Qi-compatibele oplader te leggen of door het apparaat dicht bij een Qi-compatibele oplader te houden. Veel smartphones, smartwatches en andere draagbare elektronische apparaten ondersteunen de Qi-standaard voor draadloos opladen.

De Chromebox 5 heeft verder ook een verbeterd ontwerp, met een subtiel ASUS-logo en een textuur op de buitenkant. Verder is de Chromebox 5 voorzien van 12th Gen Intel Alder Lake CPUs, uitbreidbaar opslag- en RAM-geheugen en diverse poorten.

De Chromebox 5 is vanaf het eerste kwartaal van 2023 verkrijgbaar vanaf een prijs van $399. Over de beschikbaarheid is nog niet heel veel bekend, we houden je op de hoogte.