ASUS heeft tijdens de CES 2023 een nieuwe Chromebook aangekondigd: de Chromebook Vibe CX34 Flip. Deze laptop is gericht op gamers en beschikt over een 14 inch scherm met een resolutie van 1920×1200 pixels en een ververs rate van 144Hz. Het scherm heeft ook 100% SRGB-dekking en een maximale helderheid van 400 nits. De laptop is voorzien van een stylus en heeft een touchscreen, wat betekent dat je hem ook als tablet kunt gebruiken.

Verder beschikt de Chromebook Vibe CX34 Flip over een Intel Core i7-, i5- of i3-processor, afhankelijk van de configuratie die je kiest. Er is ook een optie voor 16GB LPDDR4X-werkgeheugen en een opslagcapaciteit tot 512GB op een SSD. De laptop heeft ook een RGB-achtergrondverlichte toetsenbord met 60cc spildremming, wat betekent dat het bestand is tegen kleine hoeveelheden vloeistof.

De Chromebook Vibe CX34 Flip is ook voorzien van een aantal poorten, waaronder USB 3.2 Type C, USB 3.2 Type A, HDMI 2.1, een koptelefoonaansluiting en een microSD-kaartlezer. Er is ook Wi-Fi 6E- en Bluetooth 5.2-ondersteuning en een 720p-webcam met een privacygordijn. De laptop heeft een gewicht van 1,8 kg en een batterij met een capaciteit van 63Wh, wat volgens ASUS genoeg is voor ongeveer 10 uur gebruik.

De Chromebook Vibe CX34 Flip is een opvallend apparaat met zijn parelkleurige behuizing en oranje ASDW-toetsen, en het lijkt ook geschikt voor professioneel gebruik dankzij het slanke schermranden. Het is nog niet bekend wanneer de laptop precies op de markt zal komen, maar ASUS verwacht dat het in het eerste kwartaal van 2023 zal gebeuren. Als je de laptop koopt, krijg je ook drie maanden gratis toegang tot Luna en GeForce NOW en een gratis SteelSeries-gamingmuis.

Fotocredits
Asus