Bij CES 2024 (9-12 januari in Las-Vegas) is een glimp opgevangen van enkele spannende nieuwe apparaten, waaronder een nieuwe Chromebook van ASUS die duurzaamheid naar nieuwe hoogten tilt. De ASUS Chromebook CM30, een combinatie van een tablet en een laptop (een zogenaamde detachable).

Ontwerp ASUS Chromebook CM30

Koppel het meegeleverde toetsenbord aan de tablet en je bent klaar om productief aan de slag te gaan. Maar losgekoppeld heb je een echte gooi en smijt tablet, met zijn 10,5-inch IPS touchscreen-display en toetsenbord in een ingebouwd rubberen stootrand die echt een aardig klap kan opvangen. Deze CM30 detachable tablet-laptop heeft intensieve duurzaamheidstests ondergaan die voldoen aan militaire normen.

MIL-STD 810H Standaard

De CM30 voldoet aan de MIL-STD 810H normen, wat betekent dat het militaire kwaliteit duurzaamheid biedt. Het kan extreme temperaturen doorstaan, onderdompeling in water tot 1,5 meter diep, blootstelling aan stof en natuurlijk vallen. Als je kiest voor een model met het ingebouwde stootkussen, kun je zelfs zonder hoesje gaan.

Duurzaam en Milieuvriendelijk

ASUS heeft ook duurzaamheid tot een prioriteit gemaakt voor deze nieuwe Chromebook. Hij is gemaakt van 30% gerecycled aluminium, wat altijd prettig is om te zien. De CM30 is ook EPEAT Clime+ gecertificeerd, wat betekent dat hij is ontworpen en geproduceerd met minimale impact op het milieu. De nadruk op duurzaamheid strekt zich ook uit tot de prestaties van het apparaat. Het is Energy Star gecertificeerd, wat ook zou moeten helpen om de geschatte batterijduur van 12 uur te maximaliseren.

Solide Prestaties

Wat zit er binnenin? Je krijgt een 2 GHz MediaTek 8186-processor die draait op ChromeOS, die bedrijven en scholen kunnen upgraden naar de Enterprise- of Education-editie. De CM30 bevat maximaal 8GB DDR4-geheugen en tot 128GB opslagruimte, meer dan genoeg voor dagelijkse taken zoals schoolwerk of tekstverwerking.

De voor- en achtercamera’s hebben beide slechts 5MP, wat beter zou kunnen, maar dit is geen apparaat waarop de meeste mensen vaak foto’s of video’s zullen maken. Het is hoe dan ook fijn om de camera’s beschikbaar te hebben, vooral voor scholen of gezinnen die de CM30 gebruiken voor afstandsonderwijs.

Perfect voor Scholen en Gezinnen

Chromebooks zijn een vast onderdeel geworden van afstandsonderwijs, dus de duurzaamheidskenmerken van de CM30 maken het een uitstekende keuze voor scholen en gezinnen. Maar dit apparaat is niet alleen voor studenten. Iedereen die veel reist of zijn tablet mee op pad neemt, zal de gemoedsrust waarderen die de hoge duurzaamheidsbeoordelingen van de CM30 bieden.

Kortom, de ASUS Chromebook CM30 Detachable is een robuuste en milieuvriendelijke keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare Chromebook met militaire specificaties. Met zijn duurzaamheid, solide prestaties en draagbaarheid is het een veelzijdige optie voor zowel werk als school. Als je wilt investeren in een laptop die tegen een stootje kan en tegelijkertijd rekening houdt met het milieu, is de CM30 het overwegen waard.