Dit spel komt uit de stal van Gameloft, en het is duidelijk het niveau van ‘simpel spelletje’ wel ontstegen. Bochten nemen doe je het beste driftend.

Niveau van ‘simpel spelletje’ wel ontstegen!

De game draait voor een groot deel om het continu gevuld houden van je nitro*-meter om flinke boosts te kunnen krijgen, terwijl je dwars door objecten als rotsen en betonblokken heen beukt.

Asphalt 8 in laptop of tablet style

Afhankelijk van de uitvoering van je Chromebook kun je deze racer besturen in laptop (pijltjestoetsen) of tablet (kantelen) mode.

Knal je tegen een tegenstander aan, dan is de kans ook nog eens groot dat je ‘Knockdown’ maakt. Die knockdowns, maar ook vele andere dingen die je onderweg kunt doen zoals springen, driften, en natuurlijk winnen, leveren je allemaal credits op.

Met die credits kun je nieuwe auto’s en upgrades voor die auto’s kopen. Zeker in het begin levert het racen genoeg op om regelmatig een auto te kopen, of een van je eigen auto’s te upgraden.

Knockdown of Infected Races

Naast standaardraces zul je ook onder meer één-tegen-één-duels uit moeten vechten. Ook races waarbij het erom draait zo veel mogelijk tegenstanders een ‘Knockdown’ toe te dienen maken deel uit van het aanbod, alsmede Infected-races, waarbij de nummer laatst ‘infected’ raakt en zijn eigen executie dient uit te stellen door steeds andere racers aan te steken. Het zorgt al met al voor behoorlijk wat vermakelijk racewerk.

Ik was verrast door de graphics in deze game, het is bijna net zo goed als op een pc

Ook met de eerste paar auto’s die je verzamelt kun je al flink wat snelheid maken en flink wat chaos veroorzaken. Heb je dus geen zin om urenlang credits te verzamelen of geld uit te geven aan de duurdere auto’s, dan nog kun je een hoop plezier beleven aan Asphalt 8: Airborne. En dan kom je die snellere auto’s vanzelf wel tegen in de latere seizoenen in het spel.

Asphalt 8 op een Chromebook, hot stuff

Let wel: de grafische pracht en praal van deze game heeft echter ook een keerzijde. Bij het langdurig spelen van Asphalt 8: Airborne op een Chromebook, kan deze snel opwarmen. En ook de accu kan een stuk sneller leeg lopen dan bij andere games. Allemaal best logisch, maar wel iets om rekening mee te houden.

In onderstaande video zie je Asphalt 8: Airborne op een Asus Chromebook met een Intel Core m3 processor naast een Chromebook met een Rockchip (ARM) OP1 processor.

Je ziet dan duidelijk dat op verschillende vlakken de Chromebook met een Intel m3 processor sneller is en voor een veel prettigere   speelervaring zorgt als de Chromebook met de ARM processor.

Zie hier eventueel meer details over het vergelijkend onderzoek van Principled Technologies.

Opmerking: De in deze test/video gebruite Samsung is de zogenaamde Plus versie, maar Samsung heeft ook de zogenaamde Chromebook Pro met ook een Intel m3 processor, net als de Asus C302 in deze video.

Gameloft en Google werken samen aan optimalisatie

Het developersteam van Gameloft wil altijd dat de games beschikbaar zijn op de nieuwste draagbare hardware, dus zodra de Chromebook op de markt verscheen, zag het team een ​​nieuw platform voor Asphalt 8.

Omdat Chrome OS een fysiek toetsenbord heeft, kon Asphalt 8: Airborne toetsenbordbedieningen ondersteunen met API’s van het Android Platform SDK 26. Hierdoor kon de gebruikersinterface ook automatisch schakelen tussen touchscreen- en toetsenbordmodus. Het developersteam van Gameloft heeft samen met Google er voor gezorgt dat de adembenemende graphics en razendsnelle snelheden van de serie in Chrome OS gehandhaafd konden worden.

Na de optimalisaties zag Asphalt 8 een toename van 6x dagelijkse actieve gebruikers en een 9x toename in inkomsten van Chrome-gebruikers. Het ontwerpen voor grotere schermen is nu een vuistregel bij Gameloft – de nieuwste editie van de serie, Asphalt 9: Legends, is nu ook beschikbaar voor Chromebook.

Conclusies:

Bedenk wel dat deze krachtige game met al zijn grafische pracht en praal behoorlijk wat vraagt van je Chromebook. De temperatuur van mijn Asus Chromebook Flip C302 (Core m3) loopt aardig op als ik Asphalt 8 Airborne wat langer speel. Maar Asphalt 8: Airborne is verder een van de beste arcade racer games die je op dit moment zult vinden op een Chromebook.

Foto/video credits:
Blog afbeelding: Gameloft
Video: Principled Technologies