8 december 2020 | Google kondige deze week via hun ‘The Keyword’ blog aan dat je vanaf nu via de Google Assistent op alle Google Nest en andere slimme speakers en schermen kunt vragen om je favoriete muziek af te spelen op Apple Music.

Maar er is ‘nog’ wel een addertje onder het gras! Op het moment van schrijven wordt deze functionaliteit vooralsnog alleen uitgerold in de VS, het VK, Frankrijk, Duitsland en Japan. En er is voorlopig niet bekende waneer andere landen volgen.

Maar los daarvan, wordt Apple Music vanaf 7 December in deze landen uitgerold naar alle apparaten met de Google Assistent, zoals Nest Audio, Nest Hub Max, Nest Mini en meer. Apple Music-abonnees kunnen zo nummers (meer dan 70 miljoen!), albums en afspeellijsten zoeken en afspelen via de Google Assistent.

Om muziek van Apple Music af te spelen, moet je wel eerst jouw Apple Music-account aan de Google Home-app koppelen. Je kunt eventueel ook Apple Music selecteren als jouw standaard muziekstreamingservice.

Je kunt Google Assistant vragen om een ​​specifiek nummer, artiest of afspeellijst af te spelen die beschikbaar is op Apple Music, en je kunt muziek afspelen op basis van genre, stemming of activiteit. Je kunt ook je favoriete nummers uit je Apple Music-bibliotheek afspelen door ‘Hey Google, speel mijn nummers‘ of ‘Hey Google, speel mijn bibliotheek af‘ te zeggen.

Als je meer dan één compatibele slimme luidspreker of scherm hebt, kun je de functie voor bediening in meerdere kamers in de Google Home-app of op een slimme Nest-scherm gebruiken om je muziek dynamisch van het ene apparaat naar het andere te verplaatsen en zelfs muziek af te spelen op alle apparaten door te zeggen: “Hey Google, speel muziek af op al mijn speakers.

Apple Music ondersteuning via andere platforms?

Deze toevoeging verbreedt de mogelijkheden van de Google Assistent-luidsprekers en -displays, en Google maakt hiermee een inhaalslag op Amazon, die Apple Music al sinds 2018 ondersteunt via Alexa op de slimme Echo-luidsprekers.

Met Apple Music aan boord zijn de enige belangrijke muziekservices die nog niet worden ondersteund door de Google, Amazon Music en Tidal. Deze laaste zijn beide alleen compatibel zijn met Echo-luidsprekers (maar die de YouTube Music-service van Google dus niet ondersteunen). Apple’s HomePod slimme luidsprekers komen op de aller laatste plaats, met alleen ondersteuning voor Apple Music en Pandora op het moment van schrijven.

Foto credits:
Blogafbeelding: Google