De functionaliteit van de Nest Hub is vrij minimalistisch. Er is oorspronkelijk dan ook gekozen om te concentreren op overzichtelijke informatie in plaats van een volledige applicatie-belevenis. Maar er is het afgelopen jaar veel veranderd en de Nest hub begint een eigen leven te leiden in het Google-ecosysteem van hardware en software. Nu het Fuchsia OS draait, is het steeds meer een centrale hub geworden waar gezinnen samen van alles kunnen doen en beleven. De Nest Hub begint zo langzamerhand dan ook echt een plaatsje in ons huis te creëren.

En dat je steeds meer kunt gaan doen met de Nest hub wordt o.a. ook duidelijk in een door iemand op Reddit geüpload korte clip waarin zich een mysterieus nieuw pictogram in de vorm van een pil laat zien onderaan het scherm.

Bij het omhoog swipen komt een volwaardige app-launcher tevoorschijn! Zoals je zelf kunt zien aan de gif hierboven, onthult het eerst een opstartprogramma van halve grootte met slechts een handvol pictogrammen. Maar als je de knop ‘select all’ ofwel ‘alles weergeven’ selecteert, wordt het volledige scherm gevuld met alle apps die op het apparaat zijn geïnstalleerd, inclusief het Weer, YouTube TV en nog veel meer.

Foto: Nest Hub