29 november 2021 |

Google heeft Android 12L aangekondigd, een update speciaal voor smartphones met een vouwbaar scherm, tablets en Chromebooks. De software maakt beter gebruik van het grotere schermoppervlak dan de huidige Android 12-versie. De update moet begin 2022 uitkomen, maar er is al een emulator voor ontwikkelaars.

Groter schermoppervlak benutten

Google brengt Android 12L uit om het grotere schermoppervlak van vouwbare toestellen, tablets en Chromebooks (die dus op Chrome OS draaien maar ook Android support hebben) beter te benutten. De reguliere Android 12-software is ontwikkeld voor reguliere smartphones en niet geoptimaliseerd voor andere schermformaten. Android 12L wel en deelt veel software-elementen op in twee kolommen. Zo ziet de gebruiker links de algemene lijst met instellingen van zijn toestel en rechts de details van het gekozen tabblad.

Ook het snelle instellingenscherm is links in plaats van over de hele breedte zichtbaar, waardoor er rechts ruimte ontstaat voor een kolom met meldingen.

Multitasken

Google voert in Android 12L ook veranderingen door in het multitasken. Android 12L introduceert een taakbalk om eenvoudiger van app te wisselen en biedt betere ondersteuning om twee apps naast elkaar te gebruiken.

Android 12L
12L multitasking

Bron bericht: developer.android