De Asus Chromebook CM14 is een nieuwe laptop die tijdens de CES 2023 in Las Vegas is gespot. Hij stond minder in de spotlight als andere Chromebooks op deze beurs, zoals o.a. ook de Asus Chromebook Vibe CX34 voor cloud gaming. Maar dat maakt deze Chromebook niet minder interesant en zeker benoemingswaardig. Naar verwachting is het net als de Lenovo Chromebook Flex 3i een Chromebook in het wat lagere prijssegment, maar dan in een wat nieuwer jasje.

vrouw CM14 scaled

Een nieuw en vooral slanker jasje, want op design gebied is de CM14 heel elegant, ultrabook-achtig en met een aantrekkelijke nieuwe kleur. Ook is de CM14 uitgerust met een efficiënte MediaTek Kompanio 520 processor en heeft een batterijduur tot 15 uur.

CM14-elegant

Hij heeft een 180 graden ‘lie-flat’-scharnier, ideaal om visuele ideeën te delen met vrienden, collega’s of klanten. De Ase Chromebook CM14 is ook duurzaam en milieuvriendelijk. En alhoewel de behuizing plastic is, voelt en ziet het er prachtig uit. De behuzing heeft structurele versterkingen voor extra stevigheid, en zowel MIL-STD 810H als ook bij Asus in-house getest. Hij heeft ook een waterdicht toetsenbord waarop je tot 405 cc water (omgerekend is dat een flinke longdrinkglas) kunt morsen zonder schade te veroorzaken.

CM14 water scaled

Met een ingebouwde camera met Face Auto Exposure, een ergonomisch toetsenbord met 1.5mm toetsenbeweging, een waterdichte toetsenbord en WiFi 6-ondersteuning, biedt de CM14 een aantal benoemenswaardige noviteiten.

CM14 Face AE scaled

In conclusie, de Asus Chromebook CM14 lijkt een interessante nieuwe laptop te zijn met een aantal opvallende kenmerken. Hoewel de prijs nog niet bekend is, lijkt het een betaalbare optie te zijn voor degenen die op zoek zijn naar een duurzame en productieve laptop. Met snelle prestaties, robuuste beveiliging en handige functies is de CM14 niet alleen perfect voor studenten en docenten, maar ook voor iedereen, op elk moment.

Fotocredits: Asus